“Crunette” je novi trendy način da probate bakarnu boju kose, ako ste brineta!

crunette
Instagram/Printscreen

Iako neki hair color trendovi odu isto tako brzo kako su i došli, trend bakarne kose se zadržao, otkad je počeo da “iskače” prethodne godine. Mnoge poznate ličnosti i danas nose bakarnu kosu (poput Megan Fox na dodeli Oskara 2023), i prosto, jasni su znaci da je ova boja tu da ostane. Ipak, ako je promena u bakarne tonove ipak preveliki skok u odnosu na vašu sadašnju boju, možete isprobati suptilniju trendy nijansu – “crunette”. U nastavku donosimo sve o ovom trendu.

Kakva je tačno “crunette” nijansa?

Ova nijansa se dobija kada pomešate bakarnu i smeđu – iako ova boja u teoriji zvuči tamno, u realnosti je dosta svetlija i imitira boju sveže pečenog kroasana. “Crunette” boja je takođe odličan izbor za one koji su privučeni intenzivnim bakarnim nijansama, ali oklevaju da nose jaču ili svetliju boju. Radi se o intenzivno toploj i bogatoj svetloj nijansi smeđe sa tonovima putera i karamele.

Kao rezultat, “crunette boja” nudi meke “auburn” tonove sa dubinom, koji posvetljuju ten, bez prejakog efekta. U suštini, ova nijansa je odgovor za sve one koji oklevaju da probaju bakarnu boju, jer je previše vatrena za njihova shvatanja. Ako želite da se inspirišete poznatim ličnostima, pred odlazak u salon, potražite slike zvezda poput Jessice Chastain, Shakire i Lane Del Rey.

View this post on Instagram

A post shared by Jenna Perry (@jennaperryhair)

Kako da postignete “crunette” nijansu?

Kada želite tradicionalnu bakarnu boju, najbolji način da “liftujete” tamnije smeđe tonove jeste da ubacite crvenu farbu. Ipak, kod “crunette” nijanse, postupak je drugačiji. Ovo nije u potpunosti bakarna, niti plava boja, tako da počnite sa svetlo smeđom baznom bojom (nivo 7). Ova boja zahteva zlatne, čokoladne i bakarne tonove – tim redosledom. Odnos tri boje je kritičan, jer će previše bakarne dati narandžasti ton, previše čokoladne boje će produbiti boju. Zato je najbolje da vam frizer smućka miks, kako biste dobili pravu “crunette” boju.

Ako ova nijansa zvuči previše monotono za vas, uvek se možete poigrati sa njom – ova nijansa odlično ide uz različite multi-tonove, tako da uvek možete zamoliti frizera da se poigra sa pramenovima u bakarnim, “auburn” i zlatnim tonovima, kako biste dobili višedimenzionalnost. “Crunette” boju možete iskoristiti i kao bazu za krupne pramenove, koji su opet popularni, ili za “money piece” pramenove koji uokviruju lice. Lepota ove nijanse je što je možete nositi kako god želite, jer će biti veliki trend ovog proleća!

Hoćete li se upustiti u bakarne vode?

Pročitajte još i: Dekodiramo za vas oznake boje za kosu – Vodič za početnice u farbanju

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!