Dominantni modni trend za 2023. godinu: Maxi teksas suknja

maxi teksas suknja
Instagram/Printscreen

Nijedan komad garderobe nije obeležio prolećnu modnu scenu više nego teksas maxi suknja. Ovaj trend je nastao kao protivteža mikro-mini modelima od prošle godine, a u 2023. godini, maxi model je zauzeo sve modne piste i high-street prodavnice. To što je ovaj trend aktuelan ovog proleća, ne znači da ga ne možete uklopiti kao deo garderobera za razne prilike i ubuduće. Doslovno ovaj tip suknje  možete nositi svakog dana na posao, u različitoj kombinaciji.

Teksas kao dominatni materijal

Nema sumnje da je teksas jedan od omiljenih materijala modne industrije, ali i široke mase. Nisu samo farmerke modni klasik, već i haljine od džinsa, košulje i naravno – suknje. Midi i maxi opcije su trenutni favorite modnog sveta. Duge suknje su opet u modi, a opcije za njihovo stilizovanje su beskonačne. Uparite ih sa platformimama, kratkim čizmicama od kože ili teksasa. Detalji na suknjama, koji su trendu su nestrukturisana silueta, visoki šlic i uzburkani karneri.

View this post on Instagram

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Stari-novi model suknje

Chic teksas maksi suknja je najpre predstavljena kao “mainstream” u modnoj industriji, još 1970-ih, kao način da se pronađe nova namena iznošenim farmerkama, i od tada ovaj model vuče svoju popularnost. Kada neko pomene maxi suknju od teksasa, verovatno vam je prva asocijacija džins suknja niskog struka.

Poslednjih sezona, modni svet je skratio dužinu, i pustio da mini suknja dominira. Ipak, došlo je vreme za modnu transformaciju – godina 2023. predviđa formu koja grli figuru i lepo stoji svakom tipu građe tela. Dužina suknje ide čak do poda. Mnoge poznate ličnosti, poput Belle Hadid, prigrlile su ovaj novi model suknje. Moramo napomenuti i modne dizajnere, koji se utrkuju oko najrazličitijih modela teksas suknji.

Povezano: Modni trendovi za proleće 2023 – Florali, party štikle i boja lavande

Kako sve možete stilizovati maxi teksas suknju?

Iako vam ovaj komad garderobe može delovati kao nezgodan za stilizovanje, verujte nam da su mogućnosti neograničene! Možete je nositi uz teksas košulju, belu poslovnu košulju, duksericu ili kožnu jaknu. Detalji su tu da vaš outfit učine poslovnim, ležernim ili sportskim. Zato je ovaj model suknje pravi kameleon!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!