6 make-up trikova Francuskinja koji će vam dati pariski “vibe”

make up francuskinja

Francuskinje imaju poseban pristup lepoti. Nije teško zaintrigirati se njihovom minimalističkom, a u isto vreme – savršenom šminkom, koja blista iznutra. One često deluju kao da su se probudile tako našminkane. Ali, šta je njihova tajna? Ne morate otići u Francusku kako biste prigrlile pariske tajne šminkanja. Zato vam u nastavku prenosimo 6 saveta francuskih šminkera, koji će vas približiti izgledu klasične Francuskinje!

Po čemu su Francuskinje posebne?

Generalno gledano, Francuskinje se ne oslanjaju puno na šminku, kako bi dobile kompletan “make-over” – umesto toga, koriste je da bi naglasile svoje prirodne crte lica.  A sve počinje sa kožom. Kako biste imale ležerno cool šminku, potrebno je da je uparite sa zdravom rutinom nege kože.

make up francuskinja

Savet #1: Koristite šminku umereno

Pristup koji Francuskinje gaje, kada je reč o make-upu jeste – diskretnost. Njihova šminka ne sme biti očita, ona je tu da poboljša, a ne da prekrije. Sve se koristi veoma umereno. Retko ćete videti Parižanku da nosi lice potpuno prekriveno tečnim puderom. Ona će naneti najčešće BB kremu, a nedostatke prekriti korektorom. Ne bi trebalo da ljudi na vama prvo primete šminku, nego vas.

Savet #2: Privucite pažnju na samo JEDAN element šminke

Francuskinje naglašavaju samo jedan element šminke, a nikako sve. Poigrajte se ili sa unsama ili sa očima. Dakle, ili jak ruž, ili smokey eye. Ako volite smokey eye, odaberite gel olovku za oči, kako biste postigle “smokey eye”.

Upečatljive crvene usne su glavni element francuskog look-a. One dodaju malo drame, a mogu se nositi i uz farmerke. Manje je više, kada je reč o šminkanju Francuskinja.

Povezano: 7 neodoljivih beauty navika Francuskinja koje i vi možete primeniti

make up francuskinja

Savet #3: Neka vam šminka bude “messy”

Popularni trend koji vlada već decenijama kod Francsukinja jeste “messy” neprecizna šminka i njena aplikacija. Uradite “smokey eye” olovkom, i izblendajte je potom prstima. Neka bude nesavršena. Vaše lice ne sme biti previše skulpturirano i previše osenečeno. Umesto toga, uz bronzere i hajlajter “zarobite” ambijentalno svetlo i istaknite crte lica.

Savet #4: Pronađite prirodnu boju rumenila

Još jedan favorit Francuskinja je dobro rumenilo, koje će naglasiti njihovu zdravu kožu. Kremasta rumenila su savršena jer deluju prirodno, i lako se nanose. Odaberite dodir nežne ružičaste ili breskvaste, kojom ćete osvetliti obraze.

Savet #5: Brinite o trepavicama

Francuskinje nikada nećete naneti maskaru bez dobrog uvijača za trepavuce. One obično često koriste i serum za trepavice, jer su dugačke trepavice važan deo francuske beauty rutine. Nabavite kvalitetan serum koji će stimulisati rast i debljinu trepavica. Francuskinje uvek nose tubicu maskare u tašni.

make up francuskinja

Savet #6: Nosite upečatljivu boju na usnama

Epitom francuske lepote su usne u jakim bojama, poput crvene i šljivaste, i zato odaberite kvalitetan ruž, koji će dati parisku notu neutralnoj šminki, za večernje prilike.

Pročitajte još i: 10 malih beauty trikova koji Francuskinje čine neodoljivima

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!