Da li gumice štete vašoj kosi – otkrivamo!

gumice za kosu

Kada želite da sklonite kosu sa lica, gumica se čini kao prvo rešenje za kojim ćete nesvesno poseguti. Verovatno i nosite gumicu oko ručnog zgloba sve vreme, tako da u sekundi možete pokupiti kosu. Ako ste osoba koja maltene ne skida gumicu znajte da ova praksa ipak oštećuje kosu, i zato vam u nastavku otkrivamo na koji način gumice oštećuju vlas, i da li postoje “dobre” gumice koje vam to neće učiniti!

Da li su sve gumice za kosu štetne?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od tipa gumice koju koristite, kao i od frizure koju nosite. Pogrešne gumice mogu uzrokovati kidanje i mršenje vlasi, kao i oštećenje dlake. Zato znajte da elastične ili gumene gumice koje NEMAJU tekstilnu navlaku preko ne bi trebalo da se nađu u vašoj rutini. Što se tiče frizura, najbolje je da minimalno zatežete konjski rep, kako biste izbegli tenziju na glavi. Ovo uključuje zalizane konjske repove, čvrste pletenice i “cornrow” pletenice.

Kako da skinete gumicu koja se zapetljala?

Ako se borite sa uklanjanje gumice koja se teško skida (ona za teglu ili obična silikonska), probajte neki od ovi trikova kako ne biste oštetile kosu:

  • Makazice za nokte – nežno podvucite sečivo makaza i isecite gumicu koja se zapetljala. Budite pažljivi kako ne biste odsekli i neku dlaku.
  • Alatka za paranje šavova – ako se bojite da koristite makaze, alatkica za paranje šavova je dobra alternativa. Uvucite alatku između dva sloja gumice i nežno rasecite gumicu bez oštećenja kose.
  • Figaro za kosu – poslednja “alatka” koju možete korisiti za uklanjanje gumice za kosu jeste vruć figaro. Prislonite cev figara gumicu (onu za tegle) i gumica će se sama raspasti pod uticajem toplote.

6 tipova gumica koje ne oštećuju kosu

#1: Svilene gumice

Ako ste čuli za “čuda” koja svilena jastučnica “radi” za kosu, sigurno onda pretpostavljate kako i svilena gumica za kosu imate svojih benefita. Ove elastične gumice, obložene satenskim ili svilenim materijelom ne uzrokuju oštećenje, kosa klizi preko njih, a osim toga, izgledaju chic!

#2: Scrunchie – gumice obložene tekstilnim materijlom

Ove omiljene gumice, popularne 90-ih su doživele svoj “comeback” poslednjih godina i zato ih obožavamo! One sadrže bogatu količinu materijala kojim su oblođene i time su nežne prema kosi. Lako se vezuju i lako se skidaju!

#3: Silikonske gumice u obliku kabla starih telefona

Ovaj aksesoar ste sigurno viđale po drogerijama i beauty prodavnicama – podsećaju na kabl starih fiksnih telefona, jer su tako uvrnute. Njihov jedinstveni oblik ima svoju svrhu – neće ostaviti udubljenja niti “prelome” tamo gde ste vezali konjski rep.

#4: Elastične trake za kosu

Ako želite da se osećate “girly”, nabavite ove neobične gumice za kosu, koje se sastoje od elastične trake, koje vezujete u mašnu!

#5: Šalevi za kosu

Ako preferirate trendy opciju – isprobajte šaleve za kosu. Savršeni su za proleće i leto, a dužina materijala se može umotati na koji god način želite i potom vezati, tako da krajevi opušteno vise. Divno, zar ne?

error: Content is protected !!