6 nijansi kose koje koje će biti popularne tokom cele 2022. godine!

boje kose u trendu
Instagram/Printscreen

Sa prolećem koje se približava, verovatno imate potrebu da poželite dobrodošlicu promeni godišnjeg doba, uz promenu boje kose! Ponekad nam je samo potrebno da nas neko pogura, kako bismo uzele stvar u svoje ruke i promenile boju kose. Naravno da su nijanse poput plave, smeđe i crvene klasici – ali ove godine videćemo nešto drugačije nijanse ovih klasičnih boja. Ako tražite inspiraciju za promenu boje kose – na pravom ste mestu!

Trendy boje kose u 2022.

#1: Expensive brunette

Nismo mogli da započnemo ovu temu, a da ne pomenemo najpopularniju boju u kojoj svi pričaju u 2022: a to je “expensive brunette”, odnosno, skupocena smeđa boja. Neka vas naziv ne zavara – ne morate isprazniti novčanik da biste postigli ovu nijansu. Termin se odnosi na nijasu smeđe koja deluje veoma prirodno, sa suptilno dodatom dimenzijom (poput balayage-a ili pramenova), uz glatki luksuzni finiš. Setite se brojnih poznatih ličnosti koje se pustile svoj tamno smeđu koren, kako bi se stopio sa izvučenim pramenovima. To je taj “lived-in” izgled koji je sjajan i mek!

#2: Golden Copper

Ne postoji nijansa koja će više zagrejati vaš ten od zlatno bakarne boje! Ova nijansa je trenutno veoma popularna, i prelepo blenda nijanse meda, crvene i narandžaste. Pošto se ova nijansa brzo ispira, savetujemo vas da koristite šampon za bojenu kosu bez sulfata.

#3: Icy Blonde

Platinasta je u trendu godinama, i ne deluje da će prestati! Ledeno plave nijanse koje koketiraju između bele i nlonde su fascinante i mogu dobro stajati različitim podtonovima kože – samo morate znati da postizanje ovog nivoa nijanse zahteva održavanje i strpljenje.

Kako bi ledeno plava bila savršena, postarajte se da koristite silver šampon sa ljubičastim pigmentom.

#4: Buttercream Blonde

Posle čitave godine kada su hladno plavi tonovi bili u fokusu (setite se platinaste i mushroom blonde), topli tonovi su ponovo traženi u salonima! Ova zlaćana, puterasta nijansa je svetla i sjajna, bez narandžastih tonova. Buttercream Blonde oživljava ten i lakše se održava od ledeno plavih nijansi.

Povezano: Zašto je profesionalno farbanje bolje od kućnog?

#5: Black brown

Boje koje su između crne i smeđe su veoma popularne ove godine – daju vamp element vašem izgedu, a ova monochrome nijansa izgleda luksuzno i skupoceno kada se doda sjajni finiš. Zato vam predlažemo Subrina Professional SHINE sprej za sjaj kose!

#6: Very Peri

Very Peri nijansa, kao specifičan miks plave i ljubičaste, je izabrana kao Pantone boja godine za 2022. Pošto je uticala na svet šminke i mode, napravila je uticaj i na hair color trendove. Ako ste dovoljno hrabre da ponesete neobičnu boju kose, ova bogata nijansa večno zelenog zimzelena (periwinkle) će zasigurno privući svu pažnju!

Pročitajte još i: Hair dilema – Da li na farbanje treba da dođete sa čistom ili prljavom kosom?

error: Content is protected !!