Fenomenalna DIY maska za dubinsko pakovanje kose!

dubinsko pakovanje kose

Slobodno možemo reći da su retke one srećnice koje imaju zdravu, hidriranu i sjajnu kosu. Osim standardne nege, u oporavku suve i oštećene kose je važno da praktikujete dubinsko pakovanje kose barem jednom nedeljno. Za ovo su najefektivnije “uradi sama” maske od hranljivih sastojaka koje imate u kući. Zato vam donosimo recept za jednu fenomenalnu, koja će transformisati vaše suve vlasi u svilu!

Realnost je da većina žena svoju kosu tretira nekim oblikom hemije ili toplote: bilo da se farbate, blajhate, fenirate, peglate ili je uvijate. Rezultati ovakvog tretiranje kose su očigledni: slobodno možemo reći da oko 90% žena ima suvu, oštećenu i beživotnu kosu sa ispucalim krajevima. Oporavak kose može biti prilično skup i dugotrajan, pogotovo ako ga radite u salonu. Zato znajte da kozmetika za kosu nikako nije dovoljna u ovom procesu.

oštećena kosa

Dubinsko pakovanje kose

Dubinsko pakovanje je odličan način da regenerišete suvu i oštećenu kosu. Tretman dubinskog pakovanja frizeri naplaćuju veoma skupo u salonima. Zato vam donosimo fenomenalnu DIY masku od potpuno prirodnih sastojaka sa dokazanim svojstvima regeneracije i ishrane kose.

Samo pakovanje kose ćete sprovesti tako što ćete naneti ovu masku četkom za farbanje na celu dužinu. Potom treba da stavite plastičnu kapu za tuširanje i pustite da maska odstoji barem pola sata. Kako bi hranljivi sastojci bolje prodrli unutar dlake, poželjno je da preko zagrevate fenom.

Povezano: Hidratantna maska za kosu

dubinsko pakovanje

DIY maska za dubinsko pakovanje

Pogodna je za sve tipove kose i sve dužine. Dubinski će ishraniti i negovati vašu kosu. Ona će ptoom biti glatka, mekša, nahranjena i sjajna, lakša za oblikovanje.

Sastojci:

  • 3 kašike gustog kokosovog mleka ili kokosove pavlake
  • 1 kašika gela aloje vere
  • 1 kašika maslinovog ulja ili glicerina

Priprema maske:

Sipajte sve sastojke u činiju i dobro ih promešajte. Dobićete glatku kremastu pastu – to je tekstura koju tražite. Nanesite je potom na celu dužinu i poklopite kapom za tuširanje. Nakon barem pola sata ili sat, isperite kosu blagim šamponom i hladnom vodom.

Povezano: Moćna DIY maska za kosu od kokosovog ulja, ši putera i arganovog ulja

kokosovo mleko

Kako maska radi?

Kokosovo mleko sadrži mnoštvo vitamina i proteina. Dubinski hranu kosu i regeneriše veš oštećenu kosu kroz kontinuiranu upotrebu. Aloja vera i maslinovo ulje neguju kosu od korena do vrhova, čineći je glatkom i mekšom. Tako da ova tri sastojka predstavljaju kompletno rešenje za višestruke probleme oštećene kose!

Ako ipak želite gotovo rešenje, mi vam savetujemo fenomenalnu masku za hidrataciju kose – Marrakesh Miracle Masku sa uljem argana i konoplje.

Pročitajte još i: Dermatolozi savetuju – Evo kako se ispravno koristi maska za kosu!

error: Content is protected !!