Efekat savršeno isfenirane kose bez fena: 3 metode

isfenirana kosa

Iako feniranje uz okruglu četku i jak fen može transformisati kosu od frizzy lopte do glatkih i sjajnih talasa, ono traje prilično dugo, a ujedno ume da košta, ukoliko se fenirate svake nedelje. Ukoliko ste isprobale da se isfenirate same kod kuće, najverovatnije ste odustale posle prvog pokušaja (ko bi rekao da će vam biti potrebni bicepsi za držanje fena?). Znajte da možete postići sličan efekat savršeno isfenirane kose – ali bez korišćenja fena! Evo kako da “fejkujete” izgled isfenirane kose, na čak 3 načina!

3 metode za “fejkovanje” feniranja

Metoda #1: Pegla za kosu + okrugla četka (ravno)

Najpre, oživite beživotnu dužinu kose uz par špriceva suvog šampona ili spreja za volumen. Potom, prođite peglom preko pramena debljine 4-5 cm, i odmah potom, provucite isti pramen preko okrugle četke. Ovo će dati volumen u korenu i blago savijanje krajeva ka unutra – baš kao da ste se isfenirali!

isfenirana kosa

Metoda #2: Vrući roleri (talasi)

Možda su starinski alat, koje su naše bake obožavale, ali znajte da nema boljeg načina za izgled sveže isfenirane kose, od vrućih viklera. Posle grubo osušene kose, umotajte nekoliko spoljašnjih pramenova oko vrućih rolera i zakačite ih šnalicom. Kada se vikleri ohlade, nežno ih skinite i prođite prstima kako biste opustili lokne. Ne zaboravite da dobro iščešljate kosu, kako ne biste imali “old fashion” pramenove. Dobićete efekat kao da ste se fenirali “na četke”.

Povezano: Idealni alati i preparati za vaš tip kose – top lista

isfenirana kosa

Metoda #3: Punđa (talasi)

Ovo je jedan od najlakših način kako možete “imitirati” opuštenu isfeniranu kosu, pošto ne zahteva nikakvu toplotu. Ujedno, ovaj metod je najbolji za tretiranu i oštećenu kosu. Počnite sa vlažnom kosom, i nanesite proizvod za styling (texture mist na primer). Posle pravljenja razdeljka, uvrnite kosu u punđu i osigurajte je pamučnom gumicom (kako ne biste imali prelomljenu kosu). Napravite nižu punđu za talasastu dužinu, ili visoku, za teksturisanu celu dužinu kose i volumen. Neka vam se kosa osuši preko noći u punđi, a ujutru je samo fiksirajte lakom.

Predlažemo vam Moroccanoil Dry Texture sprej za postizanje bolje teksture kose.

isfenirana kosa

Pročitajte još i: Najbolji saveti frizera za feniranje kose sa volumenom!

error: Content is protected !!