“Emo” frizura

Pre nego što sa vama podelimo informacije o tome kako treba da izgleda “emo” frizura, posvetićemo par rečenica isticanju činjenica koje su vezane za poreklo i nastanak ove frizure.


Naime, “emo” frizura, nastala je kao refleksija jednog određenog načina razmišljanja i načina vođenja života koji je direktno nadovezan za prihvatanje “emo” kulture. “Emo” kultura, vezana je za poseban ogranak rok muzike koji je nastao sredinom 80-ih godina prošlog veka u Americi, preciznije u Vašingtonu.

Ono što je razlikovalo i što i danas razlikuje ovaj ogranak rok muzike je specifičnost sadržaja tekstova. Konkretno, tekstovi “emo” muzike su sačinjeni od stihova koji su prožeti vrlo smislenim porukama koje imaju za cilj da probude i podrže individualnost ličnosti slušaoca.

Ovakvi stihovi, odnosno kompletna muzička dela nastala kao proizvod “emo” rok muzičkog stvaralaštva, doživeli su tako veliku prihvaćenost od strane publike, da su ogroman procenat populacije inspirisali na to da “emo” rok pesme doživi ne samo kao umetnost, već i kao način života. Od tog načina života, proistekla je “emo” kultura, koja ponovićemo još jednom kao osnovni motiv i ideju ima propagiranje, probuđivanje i podržavanje individualnosti, odnosno različitosti ličnosti.

Jedno od glavnih obeležja zagovornika ili bar podržavalaca “emo” kulture je upravo “emo” frizura.

emo frizura

Kako izgleda “emo” frizura?

Glavna karakteristika “emo” frizure, jesu bujne i dugačke šiške koje su očešljane na desnu stranu i koje prekrivaju desno oko.

Onda kada je ova karakteristika ispunjena, sasvim je nebitno da li je vaša kosa duga ili je kratka. Dakle, sve dužine kose, “dozvoljene” su kao sastavni deo “emo” frizure. Bitno je samo da su šiške duge i očešljane upravo onako kako smo u predhodnim redovima opisali.

Foto: hairzstyle.com
Foto: hairzstyle.com

Ono što se izdvaja kao druga, takođe bitna osobina “emo” frizure, jeste boja kose. Vrlo često se dešava da osobe koje imaju ovu frizuru, istovremeno imaju intezivno crnu boju kose. Neretko, ljubitelji ove frizure, u cilju većeg isticanja svoje individualnosti, “monotoniju” crne boje, razbijaju i tonovima nekih intezivnih i drečavih nijansi koje dominiraju kao detalj frizure. Recimo, česte su “emo” frizure koje možete opisati kroz dugu crnu kosu sa drečavo crvenim ili drečavo ljubičastim ili teget šiškama.

[adsense_inserter id=”12825″]

Šta još treba da znate o “emo” frizuri?

Ova frizura, od trenutka kada je prvi put nastala, pa do danas, doživela je mnoštvo naizmenično smenjujućih etapa svoje popularnosti. U određenim periodima, bila je apsolutni hit, a zatim je padala u senku drugih trendova ili postajala apsolutno nepopularna. Ostajali su joj konstantno verni jedino strastveni zaljubljenici u “emo” kulturu, odnosno ljudi koji sebe smatraju delom te kulture.

Međutim, u poslednje dve godine, popularnost ove frizure počela je da doživljava postepenu ekspanziju i upravo ove jeseni ona je dostigla svoj maksimum. Dakle, “emo” frizura je potpuni hit ove jeseni.

Ono što takođe možemo istaći kao jednu od osobina “emo” frizure, jeste da je ona izuzetno zastupljena i popularna je među damama, ali da istovremeno nije rezervisana samo za njih. Naime, veliki broj pripadnika muškog pola, izabrao je i izabraće upravo ovu frizuru za sebe ove jeseni.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!