Evo gde grešite u nezi TANKE i MASNE kose!

By  |  0 Comments

Tanka kosa sklona mašćenju jako brzo izgubi volumen i slepi se na temenu. Zato se dešava da već jedan dan nakon pranja kose ona izgleda beživotno, masno, i  bez volumena. Ako ne možete da poboljšate volumen kose čak ni nakon odabira pravih proizvoda, možda negde grešite u samoj nezi kose. Zato vam donosimo najčešće greške u nezi tanke i masne kose.

Tanka kosa je jedan od najnezahvalnijih tipova kose za negu: imate utisak da šta god radili, ona uvek izgleda ravno i mrtvo i umasti se jako brzo. Iako postoji mnogo proizvoda na tržištu namenjeni nezi masne i tanke kose, nekada nije dovoljno da samo kupite šampon za volumen i da mislite da je vašim mukama došao kraj. Da, to je dobar početak rešavanja problema, međutim, možda pravite neke od ovih grešaka u nezi tanke i masne kose.

Povezano: 6 proizvoda za kompletni negu kose koja se brzo masti

Greške u nezi tanke i masne kose

Kosu šišate bez slojeva

Jedna od najčešćih zabluda je da žene sa tankom kosom ne mogu da iznesu stepenove odnosno slojeve kose. Ali zapravo, frizeri profesionalci će vas uvek posavetovati da slojevima dodate tankoj kosi preko potreban volumen. Sa više pokreta u kosi, ona će dobiti na volumenu i punoći. Stepenovi ne duži od vaše ključne kosti će uokviriti lice bolje nego predugački repovi koji vise preko vaših ramena.

Šišanje kose

Kosu perete svaki dan

Preterano pranje kose je jedna od najčešćih grešaka, jer čestim pranjem kose skidate kosi potrebne masnoće, a ona reaguje tako što proizvodi dodatnu masnoću! Tako ulazite u začarani krug – što je češće perete, ona se više masti. Kako biste sačuvali volumen nakon pranja, na teme nanesite penu ili sprej za volumen, koji će sprečiti vašu tanku kosu da se slepi i padne. Takođe, probajte da nanesete suvi šampon odmah nakon pranja, na vlažno teme – tako ćete napraviti pripremu za upijanje viška masnoće u narednim danima.

Ne koristite sprej za volumen korena

Ako se vaša nega sastoji samo od šampona i regeneratora – tu već grešite. Tankoj kosi je potreban dodatni volumen, a to će vam najbolje dati leave-in proizvodi namenjeni podizanju korena kose. Oni mogu biti u vidu spreja ili pene, a najčešće se nanose nakon pranja, direktno na teme. Nakon sušenja kose, oni će je držati podignutom i bujnom, ne dozvoljavajući da oteža.

Mi vam savetujemo Revlon Pro You Bump-up sprej za volumen kose, ili Subrina Boom Boost sprej za volumen.

volumen kose

Koristite pogrešan šampon

Odabir adekvatnog šampona je pola posla za dame sa tankom i masnom kosom. Zato zaboravite na hranljive uljane šampone namenjene regeneraciji i obnavljanju, jer sadrže otežavajuće sastojke namenjene suvoj kosi. Vi se opredlite za lagane nemasne šampone koji obećavaju volumen, detox temena, pročišćavanje i smanjenje lučenja sebuma.

Naša preporuka je Revlon Intragen Detox šampon sa piling svojstvima ili Subrina Volume šampon namenjen dodatnom volumenu.

Peglate kosu

Sigurno ste primetile da, kada izravnate kosu peglom, ona se umasti veoma brzo. Razlog za to je što prolazeći celom dužinom pramena, peglom raznosite masnoću sa temena po celoj dužini. Drugo, ravnajući kosu, povlačite je nadole, čime ona otežava, i gubi volumen u korenu. Takođe – ne želite taj super gladak zalizan izgled, jer vam je cilj više volumena, a ne tanka ravna kosa.

Peglanje kose

Farbate se u samo jednu nijansu

Farbanje u jednu homogenu nijansu učiniće da vaša kosa izgubi dimnziju, i teško da će se bilo kakav pokret kose primetiti. Farbanje kao proces je u suštini, veoma dobar za tanku kosu bez volumena, jer farba čini da kutikula kose nabubri, dajući dodatnu debljinu dlaci. Ipak, izbegavajte jako plavu kosu, jer će delovati transparentno na vašu tanku kosu, dok će jako tamna učiniti da kosa deluje još tanje. Ako već birajte boju, uvek se odlučite pre za tople nijanse ili pramenove. Balajaž, ombre, lowlights, lived-in – imate mnogo opcija za pramenove. Oni će dodati dimenziju i kontrast vašoj tankoj kosi.

Povezano: Ombre, sombre, flambojaž, balajaž nijansiranje kose

revlon intragen detoxsubrian volumenrevlon bump up volumen

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!