Kako da skinete fleke od ljubičastog šampona sa ruku?

ljubičasti šampon

Svaka ponosna vlasnica plave kose bi trebalo da zna za neverovatne benefite koje ljubičasti šampon pruža. Ovi šamponi sadrže violetne pigmente koji neutrališe neželjene žute tonove, koja plava kosa poprima tokom vremena. Ako ste farbana plavuša ili imate pramenove, ljubičasti šampon mora biti deo vaše rutine. Ali – sa njegovim korišćenjem dolazi i ono pitanje: kako ukloniti fleke sa ruku? Ne zaboravite, ovi šamponi sadrže jake pigmente koji boje sve oko sebe! Zato vam u nastavku otkrivamo kako da skinete ove mrlje sa prstiju – bez po muke!

Kako da izbegnete farbanje ruku ljubičastim šamponom?

Naravno da je bojenje ruku od upotrebe šampona stvar koju želimo da izbegnemo, ali to zapravo znači da šampon radi! I naravno – ove fleke nisu permanentne, stoga ne brinite.

Fleke možete izbeći etako što ćete nositi zaštitne rukavice dok šamponirate kosu ljubičastim šamponom. Ali ukoliko niste fan nošenja najlonskih rukavica pod tušem, u nastavku vam donosimo čime sve možete skinuti ljubičaste fleke sa ruku.

Povezano: Specijalna nega plave kose – “ljubičasti” proizvodi protiv žutih tonova u kosi!

ljubičasti šampon

Čime sve možete skinuti fleke od ljubičastog šampona?

#1: Uljem

Ulje, ulje i samo ulje! Maslinovo ulje, bebi ulje, kokosovo ulje – bilo koja vrsta ulja je savršena sa uklanjanje ljubičastih fleka sa prstiju. Ulje rastvara pigmente, tako da ćete vrlo lako ukloniti ostatke fleka toplom vodom i sapunom.

#2: Limunovim sokom

Kada vam život da limunove – iskoristite ih da uklonite ljubičasti šampon sa ruku! Jednostavno utrljajte malo limunovog soka na ruke i isperite toplom vodom i sapunom.

#3: Skidač laka za nokte

Ako može da skine lak sa noktiju – skidač laka će to definitivno učiniti i sa flekama od ljubičastog šampona. Jednostavno natopite tufer sa malo skidača laka i istrljajte ljubičaste fleke sa prstiju. Potom, isperite ruke toplom vodom i sapunom.

ljubičasti šampon

Da li vam je potreban ljubičasti šampon?

Ako imate plavu, sedu, srebrnu, platinastu kosu ili pramenove – definitivno ćete videti veliku razliku u nijansi kose, ako u rutinu ubacite ljubičasti šampon. Razni spoljašnji faktori utiču na poprimanje žutog tona kose – dim, polucija, toplotno stilizovanje kose, tamna podloga, UV zračenje, hlor, morska so itd. Zato ćete najbolje osvežiti nijansu ako 1-2 mesečno upotrebite ljubičasti šampon.

A mi vam preporučujemo jedan od ova dva ljubičasta šampona:

ljubičasti šampon

Pročitajte još i: Najčešće greške koje plavuše prave sa SILVER šamponom za kosu!

error: Content is protected !!