“Grey Blending” je nova popularna tehnika farbanja koja slavi vaše sede vlasi

gray blending
Instagram/Prinstcreen

Baš kao i bore, prirodna seda kosa je predmet podele. Neki bi radije preskočili sede u potpunosti (i prekrili ih ili pomešali bojom i pramenovima), drugi smatraju da je privilegija ostariti i postati srebrna kosa. U kom god timu da ste, nastavite da čitate. U svakom slučaju, nema sumnje da su sede hot tema razgovora sa Google pretragama za „prirodnu sedu kosu“ koje su porasle za 67% na godišnjem nivou. Nedavno istraživanje otkrilo je da bi 73% žena starijih od 25 godina prihvatilo da njihova kosa postane potpuno seda – iako je takođe potvrđeno da i dalje postoji rodna podela u tome kako se seda kosa percipira. Skoro polovina ispitanika (46%) smatra da postoji dvostruki standard između muškaraca i žena kada je u pitanju seda kosa. Dok su muškarci dugo bili slavljeni kao „srebrne lisice” (videti: Džordž Kluni, Pol Holivud, Idris Elba), a njihova salt and pepper kosa viđena kao znak snage i mudrosti, mnogo je manje pažnje za „srebrne lisice”.

Seda kosa kao trend

Ne samo da je seda boja kose koju prihvatamo, to je nijansa koju prihvatamo, a mnogi je aktivno traže. Pinterest je, na primer, zabeležio porast od 879% u pretragama za pojam „going gray“. Oni koji ga nemaju, žele to, a mnogi koji imaju, više su nego srećni što njihova prirodna seda kosa sija.

Nalog na Instagramu, Grombre, posvećen je „radikalnoj proslavi prirodnog fenomena sede kose“ i ima preko 241 hiljadu pratilaca i stotine objava žena svih uzrasta i nacionalnosti koje dijele fotografije svoje kose. u svoj svojoj prirodnoj srebrnoj slavi.ž

Povezano – Nega sede kose – sve što treba da znate

View this post on Instagram

A post shared by ANNIKA VON HOLDT (@annikavonholdt)

O tehnici “Gray Blending”

Došlo je do pomaka ka prirodnom poboljšanju kose i Grei Blending je najnoviji pokret u boji kose. Pretpostavka je sledeća: mešanjem pramenova ili balajaža kroz kosu, možete nadoknaditi ili naglasiti svoje sive pramenove, u zavisnosti od boja sa kojima ih uparite.

Kao i klasični balajaž, “Gray Blending” tehnika stvara svetlost i senku po celoj kosi. Delovi glatkih pramenova se besprekorno mešaju između ostalih pramenova kako bi se razbili blokovi boje i osiguralo da kosa izgleda višedimenzionalno. Razlika je u tome što su tonovi svetlih delova namerno odabrani da bi se uklonile sive ili ih osvetle. Na primer, pepeljasto sive i plavuše hladnih tonova mogu kamuflirati sive u tonsko remek-delo koje odbija svetlost od sivih i čini da cela stvar izgleda bez napora.

U međuvremenu, srebrne i ledene plavuše mogu pomoći da se osvetli i proslavi prirodna siva, privlačeći pažnju na sive trake umesto da ih skrivaju.

U svakom slučaju, da bi stvari izgledale prirodno, primenjuju se ista pravila tradicionalnog balajaža. Istaknuti delovi se suptilno uvode na oko 3 centimetra od korena (što znači da ih je veoma malo za održavanje i da ih možete uzgajati bez ponovnih poseta salonu ako želite). Pramenovi koji uokviruju lice su posvetljeni kako bi se koži dao efekat osvetljenja, a krajevi su ostali prirodni.

Tehnika je eksplodirala zahvaljujući dugotrajnosti koju nudi. Umesto blokovske boje po celoj površini, istaknuti delovi znače da ponovni rast korena postaje manji problem. Mnoge žene više ne žele da više farbaju celu kosu, a mi smo prihvatili da traže različite načine da neguju svoju sedu kosu.

Zašto kosa nekih ljudi ne sedi?

To je prvenstveno u genima, kaže lekari, ali faktori životne sredine takođe mogu igrati ulogu. Hoće li se sede pojaviti u nekim bojama kose više od drugih? Odnos belih i obojenih dlaka na glavi daje ukupan ton sive, zbog toga izgleda da plavuše i prirodne crvenokose ne postaju sive, samo postepeno postaju belje. Oni takođe najsporije postaju sede.

Da li se o sedoj kosi mora brinuti drugačije?

Pošto beloj kosi nedostaje pigment, ona je sklonija UV oštećenju. Zbog toga je još važnije da koristite proizvode za zaštitu od UV zračenja ako imate sedu kosu. Seda kosa takođe lako dobija boju iz okruženja. Da biste sprečili mesingane ili zamućene tonove, redovno šamponirajte i regenerišite sa proizvodima za toniranje sa ljubičastom bojom.

Seda kosa ima tendenciju da bude manje pokretljiva, kovrdžava ili grublja i tanjana krajevima. Ovo stavlja više energije u koren, a manje na krajeve, što otežava kosi da se kreće i zamahne. Proizvodi i tehnike za zaglađivanje ili teksturiranje mogu pomoći da se olabave i pojačaju koreni i zgusnu i zaglade krajevi.

Pročitajte još i – Sede vlasi – da li postoji način da im vratimo prirodnu boju

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!