6 ukusnih letnjih napitaka koji će vam pomoći u mršavljenju

letnji napici za mršavljenje

Sparni i vreli dan čini da se osećamo umorno, sa vrtoglavicom i pojačanim znojanjem. A onda je borba za izbegavanje ledeno hladnih, slatkih pića potpuno drugačija – ne možemo pokleknuti. Jedina stvar koja definitivno zauzima pozadinu u ovoj sezoni je plan za gubitak težine. Šta ako dobijete preko potreban efekat hlađenja kroz prirodna pića koja će vas ne samo hidrirati, već i pomoći u gubitku težine?! U nastavku otrivamo koji to napici pomažu kod gubitka viška kilaže.

Ovi napici čine da gubite kilograme

1. Kokosova voda

Poznato je da održava nivo elektrolita u vašem telu koji pomaže u rehidrataciji i održava pH ravnotežu. Pošto je kokosova voda po prirodi alkalna, konzumiranje na prazan želudac će ubrzati metabolizam i pomoći vam da izgubite težinu.

2. Ledeni zeleni čaj

Svi znamo da zeleni čaj ubrzava gubitak masti, ali da li ste znali da ga konzumiranje sa ledom takođe pomaže u održavanju toplote. Zeleni čaj takođe sadrži katehin, vrstu antioksidansa koji se bori protiv bolesti i koji se bori protiv stresa i anksioznosti.

mršavljenje

3. Limunada

Čaša limunade ima moć da oživi čak i nakon kratkog susreta sa surovim letnjim suncem. Ništa ne obnavlja elektrolite prirodno, rehidrira telo i ne pomaže u gubitku masti kao limunada. Limun je odličan agens za gubitak masti i takođe je bogat izvor vitamina C, antioksidansa koji podstiče jak nivo imuniteta.

4. Sok od šećerne trske

O ovom napitku i visokom sadržaju kalcijuma, gvožđa i magnezijuma malo se govori. Ne samo za hidrataciju, već i sok od šećerne trske pomaže u borbi protiv infekcija jer je bogat vitaminima.

5. Mlaćenica

Domaća mlaćenica je prirodni probiotički napitak koji pomaže u održavanju creva hladnim i bez loših bakterija. Ovo na kraju pomaže u boljem varenju hrane i boljoj apsorpciji hranljivih materija. Kumin je jedan od sastojaka mlaćenice, koji ubrzava metabolizam što dovodi do gubitka masti.

mršavljenje

6. Voda

A sada kralj svega — voda! Posao vode nije samo da održava osnovne nivoe hidratacije, već je i da održava stabilnu temperaturu našeg tela koja nam olakšava gubitak težine. Imajte na umu da dehidracija samo povećava šanse za zadržavanje vode što dovodi do povećanja telesne težine.

Povezano – Osvežavajući letnji napitak – napravite brazilsku limunadu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!