Holographic Hair Trend: Magičan Instagram trend za 2020.

holographic hair trend

Trendovi boje kose dolaze i odlaze, i često su oni “najotkačeniji” upravo oni koji zauzmu najviše pažnje. Ipak, novi trend, koji se pojavio kao i uvek na Instagramu, zaludeo je svet poput oluje, i uopšte nije otkačen ili čudan, kao što biste pomislili! Ovaj raznobojni trend se naziva “Holographic Hair Trend” i podrazumeva multidimenzionalne pastelne ili metalik boje koje su magične! U nastavku teksta saznajte sve o ovom hair trendu!

Kosa kao iz bajke ili “Alise iz zemlje čuda”? Upoznajte “Holographic Hair Trend” – stil koji koji oduzima dah i izgleda apsolutno neverovatno. Karakterišu ga multidimenzionalni pastelni ili metalik tonovi, a kosa dobija prelep opalescentan i “color-shifting” izgled.

Kako bi se dobio holografski izgled, koristi se tehnika ručnog utiskivanja boje.

https://www.instagram.com/p/B_QJqNipOS0/

Kako se postiže izgled holografske kose?

“Hand-pressing” tehnika ili tehnika ručnog utiskivanja boje se koristi u “screen printing”-u, odnosno tehnikama štampe, kada se boja nanosi na određeni predmet, pa se potom utiskuje željeni šablon preko. Kada je reč o bojenju kose – kolorista koristi različite šablone i slika ih na ploči od pleksiglasa.

Tada se sekcije kose pritiskaju na staklo, i boja se tako prenosi. Ovaj proces se ponavlja na različitim sekcijama kose uz različite tonove. Proces se ponavlja onoliko puta, dok god se ne dodje do željenog intenziteta boje.

Povezano: Trendy boja kose za samo 15 minuta – evo kako!

https://www.instagram.com/p/BRUXPvchmvj/?utm_source=ig_embed

Boje koje se koriste

Kako bi se postigao holorafski efekat, koriste se sledeće boje: lavanda, pink i plava. Metod zvuči malo komplikovano, ali se postiže dosta brže nego kada je reč o drugim metodama bojenja kose.

Na primer, balajaž i bojenje folijama zahtevaju mnogo više vremena, kako bise postigao odgovarajući efekat, a sa holografskim bojama je to mnogo brže. Ova tehnika takođe koloristi daje mnogo više kontrole nad finalnim rezultatom.

Smatra da se da je kreator ove tehnike farbanja koloristkinja Chiala Marvici, koja je to svoje znanje prenela na svega nekoliko drugih profesionalaca.

Povezano: Kosa u boji slatkiša – Candy Hair je u trendu

https://www.instagram.com/p/BRWUWfIAKBw/?utm_source=ig_embed

Da li je Holographic Hair za vas?

Kako biste bili “podoban kandidat” za ovu tehniku farbanja kose, potrebno je da imate vrlo svetlu podlogu, u vidu blonde ili sede kose. Ukoliko imate prirodno smedju ili crnu kosu, to znači da je prethodno morate izblajhati. Razmislite vrlo dobro pre blajhanja, jer posle nema povratka nazad.

Ako ste spremni da isprobate “Holographic Hair Trend”, sigurno nećete zažaliti, jer ova boja izgleda kao nešto iz filma naučne fantastike, sa prelepim bojama!

https://www.instagram.com/p/B_AoL7ZhffT/

Pročitajte još i: Boje kose u trendu za 2020 – 8 najlepših nijansi

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!