Savršena smeđa kosa za zimu 2023: Isprobajte “liquid brunette” hair trend

liquid brunette
Instagram/Printscreen

Ako želite da vaša prirodna, ili farbana smeđa kosa dobiju više dubine i misterije u ovo doba godine – verovatno ste već čule za “expensive brunette” hair trend ili “chocolate” braon nijansu kose. Kako temperature napolju padaju, vreme je da prigrlimo novu varijantu smeđe kose koja će biti neverovatno popularna ove zime, a to je “liquid brunette”. O čemu se radi – saznajte u nastavku!

Kakva je to “liquid brunette” nijansa?

Ovu nijansu (a i termin), skovali su koloristi Zoe Irwin i Nicola Clarke, iz kompanije John Frieda. U suštini, radi se o tamnoj smeđoj nijansi, sa malčice topline, i dosta sjaja. Neki je još nazivaju i “mocha-noir”, jer je duboka i “gorka”, poput čokolade sa 70% kakaoa. Pogledajte stare slike iz 90-ih, recimo Vinone Rajder – to je taj trend. “Liquid bruentte” označava super visoki sjaj kose, skoro kao da je kosa mokra.

View this post on Instagram

A post shared by ROMEU FELIPE (@romeufelipe)

Najveća zabluda oko tamno smeđe kose jeste da je to lak “uradi sama” posao, isto kao tamno crna boja. Samo namažete kupovnu farbu i to je to? Ali, sve one raskošne, laskave, i prirodne smeđe boje ne dolaze u formi kupovnih boja za kosu. Tako i većina žena misli da je ova “liquid brunette” nijansa jednodimenzionalna boja, koja se nanosi od korena ka vrhovima. Zapravo se radi o multidiomenzionalnoj nijansi, koja ima sjaj i više tonova, baš kao “virgin” smeđa nefarbana kosa.

Povezano: 50 nijanse smeđe – vodič kroz brunette nijanse za sve podtonove kože

Više nijansi + neverovatan sjaj

“Liduid brunette” nijansa ima ove “mikro-sekcije”, koje su farbane svetlijim i tamnijim nijansama u odnosu na preovlađujući ton kose, ili su malo pepeljastije u odnosu na ostalu boju. Ovi pramenovi se tretiraju sa veoma niskim procentom peroksida, a prvi centimetar oko linije kose se uvek uradi svetlije, kako bi uokvirio lice. Na kraju se dodaje preliv, za prelepi finiš.

Kod ovog trenda, sjaj je podjednako važan kao i sama boja. Pošto su tonovi bliži prirodnim nijansama, ova praksa pomaže refleksiji svetlosti. Ravna površina kose je podloga o koju se odbija svetlost.

Zašto je ova nijansa toliko popularna za zimu 2023?

Hair trendovi su gotovo uvek pod uticajem modne i pop kulture. Trenutno viđamo povratak gotičkom glamuru 90-ih. Na ulicama viđamo svilu, somot i metalik, dugačke kožne jakne, glomazne čizme i ogrlice sa krstom. Ovo je tačno estetika super-modela iz 90-ihih. Zato je i ova boja kose sušti kontrast modernim “beachy blonde” ili “balajaž” tonovima. Kosa je poput tekstilnog materijala – ako nosimo sjajne, svetlucave materijale koji reflekuje svetlost, i kosa mora biti takva.

Da li ćete isprobati povratak smeđoj boji, ali u novoj varijanti?

Pročitajte još i: Plavuša, brineta ili crvenokosa – šta boja kose govori o vama?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!