“Vanilla Girl” estetika je novi veliki trend na TikTok-u

Instagram/Printscreen

U 2022. godini bili smo svedoci “clean girl” trenda, koji je podrazumevao čist, neutralan izgled, uz malo šminke. Ove godine, sudeći prema društvenim mrežama i platformama, u fokusu je “vanilla girl” stil. Ova estetika naginje ka luksuznom, ušuškanom minimalizmu. Zasniva se na svetlim bojama, ležernim outfitima i neutralnoj šminki. Ako preferirate ovaj neutralni look, koji deluje “skupo”, nastavite da čitate!

Na čemu se zasniva “vanilla girl” estetika?

Outfiti su udobni, ušuškani, sa taktilnim teksturama, u neutralnim, vazdušastim bojama poput bele, bež, krem i vanila žute. Lanene košulje su prebačene preko mekih šortseva, kašmirski kardigani se nose preko čipkastih topova itd. Što se tiče lepote, šminka je neutralna, sveža i lepa. I ovaj stil se zasniva na minimalnoj šinki, sjajnoj koži i prozirnim tragovima boje na očima, usnama i obrazima. Što se tiče kose, jednostavne, opuštene frizure su u fokusu. Kosa se može podići uz pomoć šnale ili biti puštena sa blagim talasima ili loknama, ili vezana u ležerni rep.

@pennybooy vanilla girl aesthetic 🤩 #vanillagirl #cleangirl #stockholmstyle #skincare #foryou #fyp ♬ Matilda Djerf Quote – 🫶🏻

Zašto baš vanila?

Ključ ove popularne estetike je jednostavnost. Baš kao što je vanila sladoled “običan” i onaj kome se uvek vraćate, nakon raznih aroma, isto tako je i “vanilla girl” estetika jednostavnost kojoj težimo.

Povezano: Modni minimalizam – šta je kapsulni garderober?

View this post on Instagram

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

“Vanila Girl” inspiracija

Šminka

Za minimalistički make-up look koji je u skladu sa ovom estetikom, dovoljno vam je nekoliko proizvoda: tečni korektor, tečni bronzer, hajlajter, gel za obrve, senka za oči, maskara, olovka za usne i sjaj za usne. Na usnama se nose neutralni balzami ili sjajevi u boji karamele, ili jednostavan prozirni sjaj. Lažne pegice i teksturisane obrve su must-have. Koža je blistava i sjajna.

U nastavku pogledajte inspirativne outfite, šminku i frizure za “vanilla girl” estetiku!

Pročitajte još i: Kako da izgledate “skupo” sa malim budžetom – 15 modnih saveta

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!