Kako da ispravite kovržavu kosu uz minimalno oštećenje?

ispravljanje kovrdžave kose

Ispravljanje prirodno kovrdžave i frizzy kose kod kuće je veliki zadatak, ako pitate nas. Čak i ako uspete da u potpunosti ispravite kosu, količina oštećenja i stresa koji kosa doživljava u tom momentu je uznemirujuća. Ali, uz pomoć naših saveta, pomoći ćemo vam da ispravite prirodno kovrdžavu kosu uz minimalno oštećenje!

5 saveta za ispravljanje kovržave kose

#1: Ispravljajte samo čistu kosu

Neka vaša kosa bude sveže oprana i čista, i kao takva – lišena nataloženih leave-in proizvoda, pre nego što počnete sa ispravljanjem kose. Temeljno operite kosu blagim šamponom bez sulfata, pre nego što počnete sa procesom ravnanja kose.

#2: Koristite Smoothing masku

Jako je važno da nakon pranja kose, kao završni korak nege koristite balzam ili masku za ispravljanje kose, ili barem onu koja obećava “smoothing” efekat. Na ovaj način ćete mnogo lakše ispraviti kosu, a ujedno ćete joj pružiti hidrataciju i neophodnu negu, koja će je zaštititi od toplotnog oštećenja.

Naša preporuka je MoroccanOil SMOOTH maska za kosu.

#3: Radite po sekcijama

Kada nanosite masku ili balzam na kosu, jako je važno da kosu podelite na manje sekcije i temeljno obložite svaku od njih. Isto važi i ako nanosite kremu/leave-in za ispravljanje kose. Ova praksa zahteva malo više vremena, ali rezultati će biti sjajni!

#4: Obavezno koristite sprej za termičku zaštitu

Izbegavanje korišećnja termičke zaštite u spreju je kao da činite vrhunski greh prema kosi! Odaberite oaj bez alkohola, koji kosu štiti i preko 200 stepeni i dobro naprskajte kosu pre peglanja/feniranje.

Mi vam predlažemo da koristite MoroccanOil Perfect Defense, sprej za termičku zaštitu kose.

#5: Neka vam kosa bude 100% suva pre peglanja

Pre nego što posegnete za peglom za kosu, postarajte se da vam kosa bude 100% suva! Kako biste pomogli efektu peglanja, najpre isfenirajte kosu, kada je ona 70-80% suva. To uradite na najnižoj temperaturi fena. Uzmite široku četku kojom ćete napraviti lift efekat u korenu, i potom lako preći posle peglom za kosu!

error: Content is protected !!