Jesenja rutina nege tela: 6 saveta za somotsku kožu!

jesenja nega tela

Kako su dani sve hladniji, a zima nam se sigurno približava, vazduh postaje suvlji, a to znači da naša koža gubi dragocenu vlagu. Jesen je period tranzicije između leta i zime, a dobra nega tela će sačuvati vašu kožu od hladnih temperatura. Kako biste i vi imali efekat somotske kože ove jeseni, ispratite naše savete u nastavku!

Kako do somotske kože tela?

#1: Izbacite sapun za tuširanje

Mirišljavi sapun za tuširanje možda deluje kao praktično rešenje, ali dugoročno – isušuje kožu. Zato ga u jesenjim danima izbacite iz rutine nege tela, i uvedite umesto toga nežne kremaste gelove za tuširanje bez sulfata ili ulje za tuširanje. Koža će vam biti zahvalna!

#2: Piling tela uljanim pilinzima

Tokom leta, obožavali smo jake, grube pilinge za telo na bazi soli. Sada, kada su temperature dosta niže, a koža tela suvlja, prijaće vam uljani pilinzi na šećernoj bazi. Na ovaj način, vaša koža će biti nežna, uklonićete odumrle ćelije kože, a uljani sloj će dodatno nahraniti kožu.

Povezano: 9 korisnih trikova za negu lica i tela koje sigurno niste znale

#3: Pređite sa losiona za telo na puter

Tokom jeseni, koži tela je potrebna jača i masnija krema. Losioni su veoma lagani, i pogodniji za letnje mesecei. Zato nabavite hranljivi puter ili kremu za telo i nanosite je svako veče posle tuširanja. Ovakvi proizvodi pružaju jaču uljanu bariju za kožu, jer ujedno sprečavaju gubitak vode iz spoljašnjeg sloja kože i pružaju hidrataciju u isto vreme.

Mi vam preporučujemo hranljivi Marrakesh WHIP puter za telo, na bazi ulja argana i konoplje.

#4: Ulja za telo su must-have

Onim danima kada želite da počastite kožu tela jačim proizvodom za negu – odaberite hranljivo ulje, koje ćete naneti na vlažnu kožu posle tuširanja, i posle ga “zaključati” kremom ili puterom. Ova tzv. “LOC” metoda nege pruža dubinsku ishranu i hidrataciju suve kože tela.

#5: Za usne birajte hranljive balzame

Ne zaboravite nežnu kožu usana – sprečite suve, ispucale usne ove zime, tako što ćete koristiti balzam na bazi hranljivih ulja i putera za najbolje rezultate.

#6: Uložite u kremu za ruke

I koža ruku “pati” tokom jeseni – posebno imajući u vidu okolnosti poput čestog pranja i dezinfekcije ruku. Jedina prevencija suve i ispucale kože ruku jeste korišćenje masne i hranljive kreme za ruke. Počnite već danas sa svakodnevnom hidratacijom, kako biste obezbedili nežnu, i jedru kožu ruku cele zime.

Naš predlog je NSP Super krema za ruke.

Pročitajte još i: Zimska nega tela – Rešite se suve kože potkolenica

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!