5 načina kako da uklonite tragove farbe za kosu sa kože lica

uklanjanje farbe za kosu

Ukoliko ste “uradi sama” devojka što se tiče farbanja kose, verovatno ste u nekom momentu panično guglali izraz “kako skinuti farbu za kosu sa kože”. Pre nego što posegnete za iritirajućim supstancama koje mogu oštetiti kožu u procesu skidanja, bacite pogled na nastavak našeg teksta, jer ćete tu saznati kako da bezbolno, bez iritacije i oštećenja kože, uklonite ostatke farbe za kosu, sa kože oko lica i vrata!

5 načina kako da uklonite ostatke farbe sa kože

Najpre – ne pačnite! Znamo da je pomalo strašno kada ugledate vibrantne ostatke boje za kosu oko linije kose, na vratu i ušima, ali postoji mnogo načina da uklonite ove tragove. Donosimo najefikasnije metode:

#1: Koristite boju za kosu

Ovaj odgovor će vas zaprepasttiti, ali boja zapravo skida boju sa kože. Zato utrljajte postojeću boju koja stoji na koži kako biste je uklonili. Ovo uradite pre kvašenja boja, jer sa mokrom bojom za kosu to neće raditi.

#2: Skidač šminke

Naš voljeni skidač šminke može odraditi ovaj trik – nanesite malo uljanog skidača šminke na tufer i utrljajte u kožu. Ova metoda bolje funkcioniše kod polutrajnih boja, nego kod trajnih.

uklanjanje farbe za kosu

#3: Mleko

Da, obično mleko iz frižidera uklanja fleke od boje za kosu. Birajte uvek kravlje, a nikako biljno mleko, jer ono neće odraditi trik. Sipajte malo mleka na pamučni tufer i nežno prebrišite fleku.

Povezano: 6 načina kako da popravite izbledelu boju kose bez farbanja

#4: Pasta od sode bikarbone

Još jedan način za efikasno uklanjanje fleka od farbi za kosu jeste malo sode bikarbone koje ćete pomešati sa vodom, kako biste kreirale pastu. Nežno istrljajte isflenao područje pastom, koristeći pamučni tufer ili meku krpicu. Isperite sve temeljno i ponovite ukoliko je potrebno.

#5: Nežan piling

Ukoliko su fleke uporne, osušene ili jednostavno nijedna od metoda ne pomaže, uradite blagu eksfolijaciju kože, uz piling za lice ili četku za piling. Nežno itrljajte kožu, kako ne biste napravile iritaciju, posebno ako imate osetljivu kožu ili ekcem. Pre nego što isperete boju, potrudite se da se je emulzifikujete. Baš kao što ste primetili da frizer utrljava boju kao da šamponira kosu, isto uradite kod kuće. Začudićete se koliko će lako fleke oko linije kose samo spasti.

uklanjanje farbe za kosu

Čime ne treba da skidate boju sa kože

Internet je prepun saveta kako da uklonite boju sa kože, ali nikako ne treba ispratiti sve što piše. Često se mogu naći saveti da tragove boje uklonite skidačem laka ili gelom za dezinfekciju. Ovo nikkao nije dobro za kožu, jer ove supstance nisu dobre za kožu lica. Zato je možda bolje nabaviti specijalne maramice za skidanje boje sa kože, koje možete naći u profesionalnim prodavnicama kozmetike.

Pročitajte još i: Kako da popravite grešku sa farbanjem kose – 9 problema sa rešenjem

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!