Da li i vi želite “mirror” efekat: Saznajte sve o laminaciji kose

laminacija kose

Kao većina dama, verovatno kosu često uzimate “zdravo za gotovo”. Češljate je, stilizujete se, farbate je, ali retko razmišljate o stvarnoj strukturi dlake, i kakva je ona iznutra. Ukoliko se divite devojkama koje imaju blistavo sjajnu kosu, čija se površina ogleda poput ogledala – ovo je tekst za vas! Upoznaćemo vas sa tretmanom koji se naziva laminacija kose, a najbolje od svega je što ga možete “odraditi” i kod kuće.

Šta je tačno proces laminacije kose?

U prošlosti, laminacija se koristila unutar štamparske industrije, gde se nanosio laminatni sloj koji prekriva papir, kako bi ga zaštitio od vode ili mehaničkih oštećenja. Danas, reč “laminacija” opisuje najrazličitije stvari. Među njima je i laminacija kose.

Laminacija kose je revolucionarna proceudra koja deluje na površini dlake. Frizer oblaže vašu kosu tankim slojem laminatne materije, koja se sastojci od aktivnih sastojaka, poput želatina, peptida, keratina i ulja, koji omekšavaju dlaku i povećavaju sjaj. Formulacija se nanosi već u fazi pranja kose i aktivira se toplotom koju generišu presa ili fen za kosu, posle pranja, čime se kreira zaštitni sloj na svakoj vlasi. Ovako se zatvara kutikula, a i sama vlas se napaja proteinima koji igraju važnnu ulogu u procesu oporavka kose. Glavna svrha ovog tretmana je da ojača kosu povećavajući nivo proteina koji će dopuniti strukturne razlike.

laminacija kose

Laminacija ima za cilj dvostruko dejstvo, oporavak svih slojeva dlake i posebno spoljni deo stabla dlake:

1. ISPOD LJUSKICA DLAKE, snabdevajući je proteinima koji daju tonus i punoću;
2. NA LJUSKICAMA DLAKE, tako što zatvara nadogradjene proteine i stvara lamelarni film koji, zahvaljujući termičkom dejstvu, deluje poput «OGLEDALA». Ovim tretmanom kosa dobija neverovatan sjaj i punoću.

Prednosti i efekti tretmana laminacije kose

Pored navedenog, laminacija kose će vam doneti još i:

  • Meku i glatku kosu, svilenu na dodir
  • Intenziviran sjaj kose
  • Povećanu elastičnost i fleksibilnost vlasi
  • Pravilnu ishranu i hidrataciju vlasi
  • Sprečavanje pucanja krajeva
  • Izostanak frizz efekta i mršenja kose
  • Lakše raščešljavanje

Povezano: 5 grešaka u kućnoj nezi koje vas koštaju sjaja kose

laminacija kose

Gde se izvodi ovaj tretman?

Laminacija kose se može uraditi u salonu ili kod kuće. Naravno, salonska usluga je višestruko skuplja i jednokratna, od kućnih setova, koji su više isplativi, a daju vrlo sličan efekat. Tretman podrazumeva proizvod koji oblaže vlas i “zaključava” vlagu unutar nje. Ovo pomaže zaštiti kose od oštećenja. Tretman se obično nanosi na prosušenu kosu, posle pranja i i potom se ispira. Kućni setovi za hidrataciju nude isti efekat, kad god poželite.

laminacija kose

Koliko traje efekat laminacije kose?

Jedna od velikih prednosti ovog tretmana jeste što kosa momentalno deluje svileno i zdravo. Ovaj efekat će potrajati 2-3 nedelje, a uz odgovarajuću negu, i do 4 nedelje. Naravno, kako biste produžili efekat laminacije i ispiranja proizvoda sa dlake, korisite nežne šampone bez sulfata. Ovaj tretman ćete morati ponavljati, zato je kućni set za laminaciju kose pravo rešenje.

Dikson Illaminaction Kit za laminaciju kose sadrži sve što je vama potrebno za ovaj kućni tretman, a koristi se veoma jednostavno:

1. Operite kosu Polarising šamponom. Operite drugi put. Prosušite kosu. 
2. Četkicom nanesite Laminating Concentrate na svaki pramen. Nežno umasirajte u ljuskice dlake da se proizvod upije, a zatim raščešljajte češljem sa širokim zupcima. Stavite kapu i ostavite 10 minuta. Isperite.
3. Naprskajte Lamellar Sealer ravnomerno na dužinu i krajeve i osušite. Upotrebite peglu.
4. Naprskajte sprej na suvu kosu, nekoliko puta dnevno.

laminacija kose

Da li ćete probati ovaj salonski tretman kod kuće?

Pročitajte još i: DIY maska za kosu sa želatinom -tajna sjajne i zdrave kose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!