Masažom skalpa stimulišite RAST KOSE – evo kako!

Sa problemom opadanja kose i sporim rastom nove susreće se veliki broj žena. Ako niste znale, masaža skalpa je savršen i lak način da kod kuće stimulišete rad folikula kose i njihovu cirkulaciju, a sve ovo će u krajnjoj liniji doneti brži rast zdrave kose! Kako biste otkrile sve blagodeti masaže skalpa – nastavite da čitate.

Svima nama prija masaža glave za potpuni ugođaj relaksacije nakon napornog dana. Sigurno je i vama omiljeni deo pranja kose u salonu upravo masaža temena koju nam frizer pruža dok nam pere kosu.

Dakle, očigledno je da masaža skalpa umanjuje stres, i to momentalno. Dok se masaža glave fokusira na glavu kao celinu, masaža skalpa podrazumeva masiranje kože glave. Ova masaža ima mnogobrojne efekte, pogotovo na zdrav rast kose, i trebalo bi da postane sastavni deo vašeg režima nege kose.

head-massage.jpg

Kako masaža skalpa radi?

Masaža skalpa se radi vrhovima prstiju, kružnim pokretima, sa ciljem povećanja cirkulacije i razmene materija do folikula kose, podmađivanja korena kose i nege skalpa. Pokretima prstiju proširujemo krvne sudove ispod kože glave koji onda dovodi veću količinu krvi do folikula.

Masiranje kože glave dovodimo kiseonik do korena, i na taj način stimulišemo brži rast kose. Jer ne zaboravite da se zdrava koža glave osnov za lepu kosu. Takođe, masažom pomažete uklanjanju mrtvih ćelija sa kože glave, što je posebno korisno za osobe koje pate od peruti, seboreičnog dermatititsa i psorijaze.

Closeup woman hand itchy scalp, Hair care concept

Povezano: Borba protiv OPADANJA kose – Saveti + preporuke proizvoda

Masaža skalpa potpmože i proces limfne drenaže i jedrinu kože. Zapamtite da je stimulisanje rasta kose putem masaže spor proces, ali veoma efektivan. Najbolje je kombinovati ovu vrstu masaže zajedno sa proizvodima namenjenim protiv opadanja kose – posebnim šamponom, ampulama ili losionom.

Čime masirati skalp?

Visoka efektivnost masaže zavisi i od pomoćnih sredstava kojima masiramo teme: mešavine prirodnih biljnih ulja, nežne četke, mešavina billjnih i par kapljica eteričnog ulja sa osvežavajućim aromama poput eukaliptusa, ruzmarina ili mente. Masažu možete raditi i dok šamponirate kosu, baš kao št vam frizeri rade u salonu.

Povezano: Sve što treba da znate o ETERIČNIM uljima

Aromatherapy. Essential Oil. Spa Treatment

Napravite svoju mešavinu ulja za masažu skalpa. Pomešajte sledeća dva sastojka i nanesite na teme, masirajući. Nakon masaže, ostavite ovu mešavinu bar 20 minuta pre pranja kose.

  • 2 supene kašike baznog ulja (kokosovo je dobro za perut, ricinusovo za gušću kosu, jojobino lagano hidrira, maslinovo je odlično za kombinovanje sa eteričnim uljem lavande i ruzmarina)
  • 8-10 kapi eteričnog ulja prema vašim potrebama (eterično ulje lavande je dobro za suvi skalp, ruzmarin smanjuje mašćenje kose, kamilica umiruje svrab, ulje čajevca je odlično za perut, dok eterično ulje nane stimuliše rast kose i ima efekat hlađenja.

U Lepotica web-shopu možete naći veliki izbor čistih biljnih ulja poput jojobe, argana, grožđanih koštica, ali i eteričnih ulja lavande, ruzmarina, čajevca, i limuna koja su idealna za mešavinu ulja za masažu skalpa.

Proces masaže skalpa

  • Prođite vrhovima prstiju kroz celu kosu od spreda ka pozadi u jednom pravom pokretu. Primenite blagi pritisak na dole, lagano, kako ne biste osetili bol ili nelagodu.
  • Koristite kružne pokrete spreda ka pozadi. Još jednom pređite ovu regiju, ali ovaj put prstima pravite male krugove dok se prstima krećete po skalpu. Zadržite nežni, ali ujednačeni nivo pritiska.
  • Promenite smer: krećite se od pozadi ka čelu. Ponavljajte pravolinijske i kružne pokrete. Počnite od korena vrata pa sve do linije kose na čelu.
  • Ponovite sve ove pokrete po stranama glave: počnite od leve strane spreda i krećite se ka nazad, najpre pravolinijskim pokretom, a onda i kružnim (isto kao za sredinu glave). Isto ponovite i na desnoj strani.

Closeup woman hand itchy scalp, Hair care concept

  • Stavite dlanove na strane glave. Palčevi bi trebalo da su iznad ušiju. Pomerajte ruke napred i nazad, dok su vaši prsti sve vreme na skalpu.
  • Izvlačite konjski rep: pokupite kosu u rep i lagano ga izvlačite ka nazad. Ako imate veoma kraktu kosu, ovo uradite sa pojedinačnim pramenovima.
  • Proces završite masiranjem ušiju: palčevima i vrhovima drugih prstiju pravite nežne kružne pokrete oko uha. Posebnu pažnju obratite na ušne resice.

Ako tražite ipak gotovo rešenje protiv opadanja kose, preporučujemo vam Subrina Active Energy Drops ampule protiv opadanja kose.

error: Content is protected !!