Masna kosa – proizvodi i trikovi za spas u poslednji čas

masna kosa

Svi imamo dane kada nam je kosa malo masnija nego što bismo želeli. Bez obzira da li pokušavate da razvučete broj dana između pranja ili jednostavno zbog obaveza previše dugo odlažete pranje kose – izazov je prikriti te masne pramenove. Srećom, postoje proizvodi i trikovi za spas u poslednji čas koji će vam pomoći.

Proizvodi za masnu kosu

Šampon za suvo pranje

Šampon za suvo pranje kose je definitivno must have preparat za masnu kosu, naročito pred neplanirani večernji izlazak. Uvek ga nosite u torbi, čak i ako ne patite od prirodno masne kose jer naporan trening, plesanje celu noć ili ONO vreme u mesecu mogu stvoriti neočekivani haos na vašoj kosi. Kad god vaša kosa izgleda mlitavo, poprskajte malo šampona za suvo pranje na masan koren i pramenove kose – na udaljenosti od oko 30 cm i pažljivo počešljajte kosu.

Povezano: Šampon za suvo pranje – 8 saveta za njegovo korišćenje!

šampon
Za više informacija, kliknite na sliku.

Puder za bebe

Ako proveravate kosu između poslovnih sastanaka i u ogledalu se suočite sa masnom neurednom kosom, a zaboravili ste šampon za suvo pranje – ne paničite. Možete iskoristiti puder za bebe (ili puder za lice) na isti način kao i suvi šampon. Kosa će vam biti osvežena i mirisna a izgledaćete pristojno dok ne operete kosu kada se vratite kući.

Sredstvo za dezinfekciju ruku

Kao što sredstvo za dezinfekciju ruku čisti ruke bez vode, tako će vam pomoći i sa vašom kosom. Umasirajte malu količinu čistača blago u koren vaše kose – alkohol koji se nalazi u dezinfekcionom sredstvu će apsorbovati višak masnoće. Ne brinite, alkohol će brzo ispariti a vaša kosa će izgledati svežije.

Parfem

Parfem će vam pomoći da se oslobodite prljave kose jer takođe sadrži puno alkohola, tako da će apsorbovati masnoće u kosi ostavljajući pramenove mirisnim i svežim. Poprskajte malo parfema u kosu pa ga češljanjem – od korena do vrhova – rasporedite po kosi. Ne koristite ovaj savet prečesto jer alkohol može isušiti kosu.

Vlažne maramice

Vlažne maramice sadrže čarobni sastojak da se rešite masne kose – pogađate? Alkohol je, naravno, efikasan način da se oslobodite masnih folikula. Zgrabite vlažne maramice i istrljajte svoje prljave pramenove kose.

Povezano: Limun u borbi protiv masne kose – Napravite preliv i šampon!

Trikovi za masnu kosu

Traka za kosu

Sakrijte neurednu kosu sa zabavnom trakom ili maramom oko glave – pokupite kosu u konjski rep ili punđu na vrh glave i vežite maramu u nemarnu mašnu. Formirajte trougao od marame, i vrh urolajte da dobijete dugu traku. Centar trake stavite na potiljak glave i zavežite maramu – u mašnu, čvor ili ukrstite krajeve marame pa ih uvucite ispod tkanine – na vrh glave.

Šešir

Kada ne znate šta da radite sa prljavom kosom, a nemate vremena da je operete, opredelite se za moderan šešir (ili kačket). Pored toga što su savršeni za prikrivanje masnog korena ili lošeg dana za vašu kosu, ono što ih čini još atraktivnijim jeste činjenica da su šeširi izuzetno praktičani – maksimalno štite lice od sunca, čuvaju vas od vetra.

Frizure za masnu kosu

I na kraju, naš poslednji savet kada ne znate šta da radite sa masnom kosom – probajte frizure za masnu kosu, kao što su pletenica ili neuredni rep. Ove frizure su dobre kada vam se ne pere kosa, ali i dalje želite da izgledate elegantno i glamurozno. Mlekarica pletenica je kao neka vrsta šešira – 2 pletenice koje prelaze preko vrha glave pomoći će vam da sakrijete prljavu kosu.

Povezano: Perut, opadanje i brzo mašćenje kose – Sve to možete rešiti ODMAH!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!