Messy” punđa – evo kako da je napravite u 3 koraka!

messy punđa

Neuredna punđa, poznatija kao “messy bun” je jedna od najvećih ironija kada je reč o lepoti! Jedan od najopuštenijih i i najležernijih izgleda zahteva zapravo najviše truda! Kako bismo napravili savršenu “ovako-sam-se-probudila” punđu, često završimo sa previše neurednom, spljoštenom ili previše čvrstom frizurom. Posle mnogo pokušaja i pogrešaka – našli smo način kako da postignete savršenu “messy” punđu. Koja je tajna? Treba da je pravite drugi ili treći dan od pranja kose! Blago zaprljana kosa je potrebna, kako biste lakše mogli da kontrolišete kosu. U nastavku donosimo tutorijal u 3 koraka!

Kako da napravite klasičnu “messy” punđu?

Korak 1: Zabacite glavu

Najpre, zabacite glavu naopačke, i skupite svu kosu u opušteni konjiski rep, onoliko visoko koliko želite. Ne koristite češalj, i nemojte se brinuti oko toga da kosa bude savršeno zaglađena – neke neravnine su skroz ok.

Korak 2: Uvrnite kosu

Uvrnite kosu i uvrtite je oko baze konjskog repa, nastavljajući da je umotavate ispod punđe. Obavezno ostavite vrhove kose da vire na kraju.

Korak 3: Pričvrstite punđu

Na kraju, “messy” punđu pričvrstite gumicom i ukosnicama! To je to!

messy punđa

Savet profesionalca

“Messy” punđe najbolje “rade” na prljavoj kosi, ali ukoliko vam je kosa sveže oprana i čista, savet frizera je da je poprskajte suvim šamponom ili sprejem za teksturu, kako biste lakše mogli da oblikujete kosu. Kako bi “messy punđa bila još više neuredna, izvucite pramenčiće oko lica, koji će ga uokvriti. Popravite punđu, samo ako počne da pada – u suprotnom, nema popravljanja! Lagana frizura, bez imalo truda, koja se lako postiže!

Mi vam predlažemo Moroccanoil Dry Texture sprej, za bolju teksturu kose.

Video tutorijal za messy punđu pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Punđa uz pomoć olovke – “Pencil Bun” je nova hit frizura!

error: Content is protected !!