“Mob Bob” je nova kratka frizura koja spaja “mob wife” estetiku i paž

bob bob
Instagram/Prinstcreen

Bilo je samo pitanje vremena kada će se dve naše omiljene estetike sudariti i dati nam jednu zapanjujuću frizuru: mob bob, odnosno paž u stilu žene mafijaša. Baš kao što old money estetika vladala 2023, TikTok-ova trendy estetika mob wife je IT trenutak za 2024. Ona podiže isti glamur svog prethodnika, ali na vrhu stavlja čitavu gomilu drskosti. Jer, da ne bude zabune, mafijaška supruga ne želi da bude potcenjena. Umesto toga, to je besramna proslava svega što je maksimalističko (tako da vam je najbolje da uz to idete mirisni miris i krupni zlatni nakit). Pored animal printa i dizajnerskih dodataka, jedan od osnovnih zaštitnih znaka estetike mafijaške supruge je feniranje, i to na blow dry način. Govorimo o kosi koja daje seksi sjaj i volumen, i o stilu koji zauzima prostor samo zato što može. Uopšteno govoreći, pošto je više više, videli smo stil koji se nosi na dužim dužinama, ali smo videli i voluminoznu kosu, koja se spaja na kraćim dužinama, koja daje tzv. mob bob.

Šta je mob bob i kakva je to frizura?

Mafijaški bob uzima sjaj i volumen kose mafijaške žene, ali to pretvara u kraću bob dužinu. Postavljajući trend na TikTok-u, frizerka i edukatorka Fej Redfern je objasnila: „Frizura mafijaške žene predstavlja izgled stvarno chunky boba iz 90-ih. Postoji mnogo punoće na krajevima i mnogo pokreta u feniranju, tako da izgleda zaista zabavno i uvijeno ka unutra. Ovo je bukvalno definicija mafijaške žene. Pokret i obim.

Povezano – Mob Wife je nova beauty estetika sa TikTok-a

Kako stilizovati mob bob?

Pošto je volumen takva karakteristika, razdeljak sa strane je najbolje rešenje. Duboki razdeljak će dati taj zaista dramatičan holivudski talas. Srednji razdeljak je malo moderniji, dok ako želite frizuru punu glamura mafijaške žene, definitivno treba da isprobate razdeljak sa strane.

Što se tiče stilizovanja, ovo je mesto gde vaš fen i okrugla četka moraju da urade neke teške stvari, ali možete da ih lažirate i figarom. Svi paževi u ovom stilu imaju ovo stvarno kul krilo, odnosno izvijenu stranu, uvijajući kosu ka unutra. Potreban vam je figaro široke cevi i uvijanje kose unazad da biste dobili tu punoću ka unutra.

U nastavku vam donosimo inspiraciju za mob bob – i različite načine kako ih poznate dame stilizuju.

Pročitajte još i – Burgundy kosa za proleće je u trendu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!