Najbolje za plavu kosu: Zaštita boje od UV zraka i toplote

plava kosa

S dolaskom sunčanog vremena, pored svih postojećih “briga”, na spisak moramo staviti i UV zaštitu. Sigurni smo da kožu lica već uveliko štitite odgovarajućom SPF kremom, ali da li ste pomislili na desjtvo sunca na vašu kosu? Dva najveća ”neprijatelja” zdrave i jake kose su toplota (kojom se neminovno izlažemo zbog styling aparata) i UV zraci. Ova dva faktora utiču na dehidrataciju dlake, izbleđvanje boje, čini dlaku krtom i sklonom pucanju. Čak i pored ovoga, nije svaki tip kose podjednako osetljiv na ove probleme. Plava kosa će najviše osetiti ove letnje izazove, zbog specifičnosti nijanse i postupka farbanja. Kako bi vaša plava kosa i tokom leta bila blistava, svetla i bez tragova mesinganih tonova, u nastavku vam otkrivamo kako da je odbranite od letnjih faktora, koji uključuju UV zrake i toplotu.

1. Uložite u kvalitetan šešir sa širokim obodom

Najefikasniji način da kosu zaštitite od sunca i sunčeve toplote jeste da ja pokrijete. Onim danima kada je UV indeks visok, potražite tanku maramu ili šešir koji će prekriti kosu i sačuvati njenu plavu boju. Ukoliko ležite na plaži, redovno nanosite leave-in kondicionere sa UV faktorom ili ulje za kosu, pre nego što nanesete šešir.

plava kosa

2. Zaštitite kosu od sunca a boju od bleđenja

Proizvod koji je apsolutni “must have” za svakodnevnu zaštitu vaše kose od sunca, bilo u gradu ili na plaži, je Moroccanoil Protect and Prevent sprej. Ovaj all in one sprej štiti od bleđenja boje, raspetljava kosu i čini da se ona lakše raščešljava a kao bonus daje i termalnu zaštitu.

Ovaj lagani sprej štiti boju i od mesinganih tonova, tako što sprečava dejstvo sredinskih faktora koji oslabljuju vlas. A patentirana ArganID™ hrani dlaku, što daje efekat mekoće i sjaja. Ne zaboravite da obnavljate zaštitu kose, ako se sunčate ili provodite ceo dan napolju.

plava kosa

3. Osvežite boju ljubičastim šamponom

Iako nijedan šampon ne može sprati efekte UV zraka, hranljiva tonirajuća formula može pomoći da je vlasi ojačaju, tako da one postanu otpornije na faktore toplote i UV zraka. Probajte Moroccanoil Blonde Perfecting šampon, čuvenu formulu bez sulfata infuziranu uljem argana i iridescentnim violet pigmentima, koji hrane i neguju vlas, dok ujedno neutrališu neželjene žute tonove. Ovi mesingano-žućkasti tonovi se javljaju na plavoj kosi posebno tokom leta, kako UV zraci razbijaju molekule boje mnogo jače nego tokom ostatka godine. ArganIDTM tehnologija će natopiti dlaku arganovim uljem, sve do korteksa, čime se reparira i zatvara oštećena kutikula.

plava kosa

4. Češće nanosite regenerator

Kako biste kosi pružile negu, raspetljavanje i nežno toniranje, tokom leta u rutinu uvedite Moroccanoil Blonde Perfecting kondicioner. Ovaj proizvod nudi zaštitu boje i obavljajuće benefite koji ojačavaju strukturu dlake, pomaže kod zadržavanja boje, pojačava sjaj, dok nežno raspetljava kosu. ArganIDTM tehnologija i violet pigmenti ga čine savršeno komplementarnim proizvodom sa prethodno pomenutim šamponom iz ove kolekcije. Rezultat je: ponovo plava, svetla kosa, meka i svilena na dodir.

plava kosa

5. Zablistajte uveče uz tonirajuće ulje za kosu

Zaštite kose od toplote i UV zraka nije kompletna bez kvalitnog uljanog tretmana, a to plava kosa vrlo dobro zna. Sada ne morate praviti kompromis između očuvanja boje i nege kose, jer Moroccanoil lansirao Treatment Purple, ljubičastu verziju kultnog uljanog tretmana. Ova bogata, ali lagana formula neutrališe neželjene žute tonove, vraća sjaj i blistavost kose, dok ujedno neguje kose, ubrzava vreme sušenja, štiti od termičkog oštećenja, osvežava pramenove i čini da kosa izgleda zdravije. Treatment Purple, kao ni ostali Moroccanoil tretmani, ne sadrži alkohol te ne isušuje kosu.

Ako vam je potreban samo jedan multitasking proizvod, neka to bude ovaj. Pored kultnog ulja argana i ekstrakta lanenih semenki, Purple tretman sadrži i ljubičaste pigmente, specijalno namenjene nezi i osvežavanju plave, posvetljene, šatirane i sede kose. Must-have za leto – ako pitate nas!

Podelite sa nama vaše savete za najbolju zaštitu plave kose od sunca i toplote!

Omiljene Moroccanoil proizvode možete kupiti na sajtu uvoznika www.damb.rs

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!