“Kaliko” kosa je novi rastući hair trend inspirisan trobojnim mačkama

kaliko kosa
Instagram/Printscreen

Grupa frizura inspirisanih životinjama nastavlja da raste jer je „kaliko kosa“ najnoviji izgled koji, hm, stavlja mačku kao glavnu inspiraciju, nakon uspeha wolf cut frizure, butterfly cut, mermaid cut i kitty cut. Prema Pinterest-ovom izveštaju o trendovima za leto 2024., trend za kosu od kaliko je zabeležio porast od 6500% u pretragama, pošto je sve više žena želelo da proba ovu buntovničku frizuru. Dakle, evo šta treba da znate o tome.

Šta je “kaliko” kosa?

Inspirisan karakterističnom trobojnom bojom “kaliko” mačke, ovaj hair trend meša crvene, plave i smeđe tonove kako bi kreirao edgy – i veoma individualan – izgled.

Zašto odabrati “kaliko” kosu?

Buntovnički trendovi kose doživeli su pravi preporod u poslednjih nekoliko godina, a poznate ličnosti poput Bili Ajliš i Majli Sajrus prednjače. Kada je Majli 2020. ponovo preuzela shag frizuru iz 70-ih, ljudi su bili skeptični, ali od tada je stil postao mejnstrim sa spin-off-ovima poput wolf cut frizure, pa čak i sa jako slojevitim krojevima poput kultne Rejčel frizure. Za kaliko kosu je očekivano da uradi isto za trendove boja i očekujemo da ćemo videti više izgleda, do različitih ekstrema. U suštini, to je prošireni pogled na krupne pramenove iz 2000-ih.

@tk.colorss calico cat hair 🐈🧡🤍🤎 so happy with how this turned out🥹 #denverhairstylist #denverhair #calicocathair #denverhaircolor #denverhaircolorist #colorblocking #colorblockhair #creativehair ♬ Fire for You (Sped Up) – Cannons

Kako nositi “kaliko” kosu?

Možete biti ekstremni sa crvenim, smeđim i blonde pramenovima visokog kontrasta, ali očekujemo i mekše verzije. Majli Sajrus (koja je rano usvojila ovaj trend) predstavila je svoj nežniji prikaz trenda za svoju naslovnicu za V Mag. Na jednoj slici izgleda kao da ima tople, chunky pramenove, ali na drugoj slici možete videti više definisane pramenove kroz njene šiške i oko lica. I umesto kontrasta, ona je svaku nijansu mnogo približila jedna drugoj, zamenivši vatrogasnu crvenu za ćilibar kestenjastu, crnu brinetu za karamelu srednjeg tona i izbeljene nijanse za medene tonove.

View this post on Instagram

A post shared by W Magazine (@wmag)

Jedan kultni holivudski frizer je lepo obrazložio suštinu “kaliko” kose: „Ja lično mislim da je to najtačniji prikaz kaliko mačke – jedinstveni patern – jer kada vidite kaliko mačku, ona nema lepe uniformne pruge. Ja bih ih opisao kao ‘pegave’. Ako samo pratite sve što sam upravo rekao, obećavam vam, dobićete ovaj zabavan, jedinstveni izgled kaliko mačke koji samo priroda može pružiti.” Mnogi su u komentarima istakli da korekcija boje nije za one za one sa slabim srcem, ali ako volite eksperimentalni izgled kose (to je kosa, možete je ofarbati, ošišati i ponovo će izrasti), ovo bi moglo biti za vas.

Donosimo inspo fotke koje možete sačuvati za vaš sledeći odlazak kod frizera.

Povezano – Savršena nega balajaža – kako da brinete o svojim pramenovima?

Pročitajte još i – Parcijalni ili potpuni pramenovi – koji će vam bolje stajati

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!