Napravite afro lokne uz pomoć slamčica

By  |  2 Comments

Ukoliko imate potrebu da malo eksperimentišete sa svojom frizurom i da isprobate potpuno drugačiji izgled, predlažemo vam da napravite „afro lokne“. To možete veoma jednostavno i brzo uraditi, čak i ako imate prirodno savršeno ravnu kosu i ako vam priruci nisu nikakvi specijalni frizerski rekviziti. Potrebne su vam samo slamčice.

Šta vam je potrebno da bi ste napravili „afro lokne“?

Sve što vam je potrebno je:

– Slamčice za piće,

– Gumice,

– Češalj,

– Nekoliko šnala,

– Pumpica sa raspršivačem napunjena vodom (ukoliko vam je kosa tek oprana i mokra, ova pumpica vam neće biti potrebna).

Kako da napravite „afro lokne“ uz pomoć slamčica za piće i gumica?

Da bi ste napravili „afro lokne“ uz pomoć slamčica i gumica, prvo što je potrebno da uradite, jeste da obezbedite dovoljnu količinu slamčica i isto toliki broj gumica. Tačan broj potrebnih slamčica, zavisi od gustine vaše kose, ali i od toga koliko krupne ili sitne lokne želite da napravite. Što vam je kosa gušća i što sitnije lokne želite, to će vam trebati i više slamčica.

Proces pravljenja „afro lokni“, treba da izgleda ovako:

1. Kosa treba da vam je oprana, dobro isceđena i mokra. Ukoliko vam kosa nije mokra, a ipak na ovaj način želite da napravite „afro lokne„, onda pramen po pramen kose kvasite. Kvašenje pramenova, u tom slučaju najbolje je da obavljate pumpicom za raspršivanje, kako bi ste ravnomerno iskvasili svaki pramen.

2. Počevši od potiljka, prema gore, kosu razdvojte u nekoliko slojeva i očešljajte. Samo jedan sloj ostavite slobodan, a svaki sledeći sloj zasebno zakačite šnalom, kako bi ste kasnije mogli lakše da ga puštate.

3. Iz slobodnog sloja kose, izdvajajte tanke pramenove, iskvasite ih i jedan po jedan zamotavajte ih oko slamčice. Pre nego što počnete da namotavate pramenove oko slamčice, slamčicu treba da okrenete tako da je svojim dužim krajem okrenuta prema korenu kose, a kraćim delom koji se savija, da je okrenuta prema krajevima kose.

4. Svaki pramen namotavajte počevši od prilike od sredine slamčice pa prema kraju koji se savija. Kada namotate ceo pramen, deo koji se savija presavijte tako da „pridrži“pramen i to isto uradite i sa drugim krajem slamčice. Dva presavijena kraja slamčice, treba da prelaze jedan preko drugog, a preko njih stavite gumicu kako bi ste dobro pričvrstili pramen.

5. Na isti način, uvijte celu kosu.

6. Kada ste uvili celu kosu, sačekajte da vam se kosa potpuno osuši. Najbolje bi bilo da se suši prirodno i dugo, ali ako za to nemate vremena, proces sušenja možete i da ubrzate fenom za kosu.

7. Kada se kosa osuši, pažljivo odmotajte svaki pramen i pogledajte se u ogledalo. Bićete zadivljeni svojom novom frizurom.

Ukoliko bi ste voleli da se vizuelno uverite kako proces uvijanja kose na ovaj način treba da izgleda, pogledajte sledeći video:

Ukoliko vam se ovaj način oblikovanja frizure i pravljenja afro lokni dopadne, kasnije možete pribeći i različitim inovativnim idejama. Recimo, ne morate uviti celu kosu, već to možete uraditi sa samo nekoliko pramenova. Možete uviti samo pramenove sa strane ili samo površinske pramenove kose.

Za kakvu god od mogućih varijanti uvijanja kose da se opredelite, potrudite se da vam uvek pri ruci bude dovoljno slamčica i dovoljno gumica.

2 Comments

  1. Pingback: Minival voćnim kiselinama | Lepotica.rs

  2. Pingback: Uvijanje kratke kose presom | Frizura | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!