Kako da pravilno razmrsite kosu bez oštećenja?

By  |  0 Comments

Mršenje kose je jedan od najdosadnijih problema, koji vas može izvesti iz takta potpuno. Sigurno ste nekad poželele da samo uzmete makaze i odsečete čvorove u kosi. Izbrojte onda do tri, i pokušajte da raspetljate kosu uz naše savete! Uz pomoć kvalitetnog balzama, maske i frizure – lako ćete se izboriti čak i sa najtežim oblicima mršenja kose.

6 najboljih saveta kako da odmrsite zapetljanu kosu

#1: Očešljate kosu pre pranja

Ako se vaša kosa lako mrsi, pranje kose će samo pogoršati stanje. Naravno, to nije razlog da preskačete pranje kose, već da je dobro iščešljate pre odlaska pod tuš. Nemojte je češljate od korena ka vrhovima (vršeći bespotrebni stres na kosu), već počnite od krajeva i lagano se penjate ka korenu kose.

#2: Šampon nanesite samo na teme

Naošenje šampona na dužinu i vrhove kose uzrokuje njeno isušivanje i na kraju – mršenje. Zato uvek fokusirajte količinu šampona samo na skalp, jer se tu nalazi većina sebumna i nečistoća. Dok ispirate kose, sapunica ća preći i preko dužine, te će i ona biti čista. Zato nikada nemojte nanositi šampon celom dužinom kose – samo na teme.

Povezano: Kako se pravilno pere kosa?

mršenje kose

#3: Raščešljate balzam za kosu

Ako vam se kosa redovno mrsi, onda znate da je balzam za kosu vaš najbolji prijatelj. Svaki put kada operete kosu, nanesite obilnu količinu kvalitetno balzama, koji sadrži dosta hidrirajućih supstanci. Kako biste odmrsili kosu još dok ste pod tušem, prođite češljem sa širokim zupcima kroz kosu na koju ste naneli balzam. Ravnomerno ćete ga rasporediti, a ujedno i odmrsiti čvorove.

Preporučujemo Subrina Professional HYDRO balzam za kosu, prepun hidrirajućih sastojaka za lakše raščešljavanje.

#4: Leave-in regenerator je must-have

Kako biste lagano raščešljali kosu, bez oštećenja, nabavite kvalitetan leave-in regenerator za raščešljavanje u spreju. Njega nanosite uvek posle pranja kose, dok je ona još vlažna, kao i na suvu, ako imate problem sa raščešljavanjem. Momentalno će razmrsiti čvorove i pramenove, i učiniti češljanje lakšim.

Povezano: Zbogom čvorovima – „Uradi sama“ sprej za raščešljavanje kose

mršenje kose

#5: Uložite u kvalitetnu detangle četku

Ako želite da sačuvate kosu od oštećenja, moraćete uložiti u kvalitetnu četku, namenjenu posebno raščešljavanju kose. Ove četke nisu jeftine poput običnih, ali pružaju neverovatnu lakoću raspetljavanje čvorova, bez čupanja, kidanja i bola. Kosa je ipak vaša kruna koju nosite svakog dana, zato će ova mala investicija vredeti svakog dinara!

Predlažemo najpopularniju detangle četku, The Wet Brush, koja se zasniva na sistemu Intelliflex iglica, koje raščešljavaju kosu bez ikakvih oštećenja vlasi.

mršenje kose

#6: Redovno se šišajte

Ako ste primetili da se vaša kosa mrsi samo na krajevima – to je znak da vam očajnički treba šišanje! Ispucali krajevi se lako zamrse, zato osvežite dužinu skraćivanjem krajeva barem 1-2 cm. Ovo će sprečiti stvaranje čvorova, a vaša kosa će izgledati zdravije i svežije.

Pročitajte još i: 7 super saveta kako da vam se kosa više ne mrsi

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!