6 super saveta kako da vam se kosa više ne mrsi

By  |  0 Comments

Petljanje sa zamršenom kosom može da bude baš frustrirajuće. Nekada nam se čini da, ma šta radili, na kraju završimo sa čvorovima u kosi. Dok je s jedne strane normalno da ponekad imate umršenu kosu ili poneki čvor, preterano zapetljavanje može biti znak dubljeg problema, poput suvoće kose. Na sreću, uz kombinaciju pravih proizvoda za negu i posebne rutine, vaša kosa će prestati da se mrsi, a više nećete mrzeti četku!

Sprečite mršenje kose uz ovih 6 saveta!

1. Pravi šampon i balzam

Borba protiv čvorova u kosi počinje u vašem kupatilu. Ako ste skloni mršenju kose, ne koristite jake šampone namenjene masnoj kosi, jer će skinuti prirodna ulja potrebna za lubrikaciju dlake. Ovakvi šamponi ostavljaju onaj škriputavi osećaj pod prstima. Potreban vam je šampon koji će hidrirati i pružiti vlažnost kosi.

Potom se nega nastavlja obaveznim regeneratorom, koji možete držati 5-10 minuta kako bi omekšao čvorove, da biste ih lakše raščešljali češljem sa širokim zupcima.

Mi vam predlažemo Subrina Hydro šampon i Hydro balzam, za intentivno hidrataciju suve kose sklone mršenju.

At The Hairdresser's

2. Bogato nahranite kosu

Kosa koje nema dovoljno vlage i ishrane je suva i samim tim se lako zapetljava. Zato kosu redovno hidrirajte bogatim maskama, obogaćenim uljima i prirodnim maslacima, fokusirajući se posebno na krajeve i delove kose koji vam se najviše zapetljavaju.

Naša preporuka je Marrakesh Miracle maska obogaćena uljiam argana i konoplje, za dubinsku ishranu suve kose.

3. Dodajte proteinsku negu

Kosa koja je sklona lomljenju i cvetanju krajeva takođe dovodi to mršenja i zapetljavanja. Ovo su sve znaci oštećenja dlake, i dok je najbolje rešenje da skratite krajeve kod frizera, proteinski tretman vam može pružiti privremeno rešenje.

Kako biste „izlečili“ mehanička oštećenja od grubog češljanja kose, ubacite u svoju rutinu proizvod za intenzivnu reparaciju kose sa keratinom – ampule ili sprej. Nakon određenog vremena, vaša dlaka će biti popunjena i glatka, što znači – manje mršenja.

Woman Unhappy With Bad Hair

Mi vam savetujemo, ako vam se pojačano mrsi kosa, a uvedete Subrina Professional Keratin Therapy amuple koncentrovanog keratina, koje se mešaju sa vašom maskom za kosu.

Povezano: Proizvodi sa keratinom – Šta SVE mogu učiniti za vašu kosu?

4. Sprej za raščešljavanje

Svi koji imaju problema sa mršenjem kose, znaju da ne mogu bez spreja za raščešljavanje. Bilo da vam je kosa vlažna ili suva, on podjednako dobro funkcioniše, kako biste lakše očešljali kosu od korena do vrhova. To su obično regeneratori u spreju, obogaćeni keratinom, silikonom i masnim alkoholima, koji pomažu raspetljavanju čvorova.

Model Released. Attractive Young Woman Brushing Tangled Hair

5. „Detangle“ četka

Naravno da je važan i pribor kojim se češljate. Birajte posebne, detangle četke namenjene češljanju kose koja se mrsi. Te četke obično imaju specijalne fleksibilne iglice koje se savijaju i omogućavaju efikasno prodiranje kroz čvorove, bez čupanja i kidanja dlake. Kada se češljate, najpre razmrsite čvorove na kraju, pa posle prođite četkom celom dužinom kose.

Naša preporuka su THE WET BRUSH detangle četke, najprodavanije četke za raščešljavanje kose na svetu, sa posebnim Intellifelx iglicama za nežno raspetljavanje.

Povezano: Rešenje za kosu koja se mrsi – DETANGLE četka

Selection_023

6. Stilizujte kosu pre spavanja

Verovatno ste primetili da vam se kosa najčešće mrsi dok spavate. Kako biste se probudili sa raspetljanom i glatkom kosom koju je lako oblikovati, podelite kosu na dva dela i upletite ih u obične pletenice. One će omogućiti da vam se kosa ne upetlja dok se okrećete noći. Plus, ujutru ćete imati prelepe talase u kosi.

Takođe, investirajte u svilenu ili satensku jastučnicu koja neće stvarati trenje dok se okrećete noći. Izbegavajte pamučne ili flanelske jastučnice, jer stavaraju najviše trenja na dlaku.

Pročitajte još i: Suva kosa – TOP 5 saveta kako da se izborite sa suvoćom

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!