Prese za kosu na paru: Zašto daju najbolji efekat ispeglane kose?

prese za kosu na paru

Poslednjih sezona, na frizersku scenu stupile su neke od najboljih presa za kosu koje podižu peglanje kose na viši nivo. Među njima posebno mesto zauzimaju prese koje rade na paru, umesto što dlaku zagrevaju direktnom toplotom, jer pružaju mnogo temeljniji efekat, bez oštećenja dlake. Zato se ove prese za kosu preporučuju gustoj, kovrdžavoj i debeloj dlaci. U nastavkku saznajte sve o presama za kosu na paru!

Kako rade prese za kosu na paru?

Generalno gledano, najveći broj presa za kosu na paru koristi kombinaciju pare pod visokim pritiskom koju generiše ugrađeni rezervoar sa vodom, i zagrejanih ploča koje ravnaju kosu. Ono što ove prese odvaja od klasičnih jeste činjenica da vruća para pruža nežnije iskustvo peglanja kose, bez dubinskog oštećenja kose koje pružaju klasične prese.

Prese na paru štite kosu dok je stilizuju tako što održavaju nivo hidratacije u dlaci i zato uzrokuju daleko manje oštećenja nego što to čine klasične prese. Ovo je drugačiji pristup u odnosu na tipične prese sa metalnim pločama.

View this post on Instagram

A post shared by Masoom Minawala Mehta (@masoomminawala)

Kom tipu kose će najbolje odgovarati prese na paru?

Balans hidratacije u dlaci je ono što ove prese čini savršenim za osobe sa kovrdžavom kosom. Kovrdže imaju problem da zadrže vlagu i hidrataciju, jer prirodna ulja sa temena otežano “putuju” do vrhova kose. Iako su ove prese namenjene baš svakom tipu kose, odlične su za one dame koje ne mogu da žive bez savršeno ravne kose. Ipak, nemote preterivati, to što nešto ne oštećuje kosu u tolikoj meri, ne znači da bi trebalo da se češće koristi nego inače.

Povezano: Greške koje pravite dok koristite peglu za kosu

Da li su prese na paru bolje od klasičnih presa?

Apsolutno – zapravo, ključan faktor zdrave kose je hidratacija. Zdrava kosa sadrži oko 97% proteina i 3% vode. Gubitak prirodne vode uzrokuje razlaganje proteinske strukture dlake, a rezultati su tanja, suvlja i grublja kosa. Ovo dovodi do ispucalih krajeva i lomljenja dlake. Suvi vrući alati za oblikovanje kose izvlače mnogo više vlage iz dlake tokom procesa stilizovanje, ostavljajući kosu ranjivom.

S druge strane, prese na paru zapravo poboljšavaju prirodnu hidrataciju kose. Para otvara folikul dlake i dozvoljava vlagi da prodre kroz dlaku, dok je ispravlja ili uvija. Rezultat je manje oštećena kosa i sjajniji, mekši finiš. Ove prese takođe mnogo mnogo brže zagladiti dlaku, sa svega jedan do dva poteza na svakom pramenu.

Da li ćete probati prese na paru?

Pročitajte još i: Idealni preparati i aparati za vaš tip kose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!