Pripremite se za toplije dane: Prolećna nega kose

By  |  0 Comments

Pozdravili smo se sa zimom, ali vaša kosa i dalje prolazi kroz njene efekte: nedostatak vlage, volumena, perut, i pucanje. Kako biste bile spremne za prolećnu promenu boje kose, bujan volumen, i skorašnju bikini-sezonu, sada je vreme da neutrališete oštećenja i rehabilitujete kosu, kako bi bila spremna za sezonu prolećnih proslava i muzičkih festivala. Zato poslušajte naše prolećne savete za negu kose!

Prolećna nega kose: Top 8 saveta

Povratite sjaj, bujnost i živost vašoj kosi posle duge i hladne zime, uz najbolje savete!

#1: Prvo i prvo – skraćivanje krajeva!

Hladno vreme je konačno stvar prošlosti, i kako bolje da to proslavite nego preko potrebnim skraćivanjem krajeva? Počnite ovu prolećnu sezonu sveži uz skraćivanje oštećenih i ispucalih krajeva. Videćete kako ćete se osećati lakše, a vaša kosa zdravije i punije! Ne žalite centimetre, jer kosa brže raste u proleće i leto!

prolećna nega kose

#2: Dubinski detox kose

Lepa kosa počinje od zdravog skalpa, zato mu priuštite dubinski detox uz pročišćavajući šampon za dubinsko pranje kose i piling za teme, koji možete napraviti i same! Ovako ćete očistiti sezonsko taloženje proizvada za negu i stajling kose, kao i prašinu, sebum, mrtve ćelije kože i polutante. Videćete kako će vaša kosa prodisati punim volumenom!

Naša preporuka je Revlon Professional Detox Piling šampon za kosu.

#3: Promenite masku za kosu

Prolećna nega kose se ne može zamisliti bez dobre maske! Nabavite kvalitetnu profesionalnu masku za kosu koja će vam dati salonski efekat! Tako ćete najbolje delovati na suve oštećene krajeve, a vaša kosa će biti hidrirana i spremna da preživi sve do kraja leta. Nabavite ekstra-hidratantnu masku koja će vašoj kosi povratiti vlagu i elastičnost.

prolećna nega kose

#4: Manje stilizujte kosu

Zima je idealna za feniranje, peglanje i uvijanje kose, ali s dolaskom toplog vremena, poštedite kosu preteranog stilizovanja. Posebno kada se radi o termičkom: pustite kosu da se sama suši, uvijate je u krpice ili sunđeraste viklere, i probajte sve druge metode uvijanja kose bez toplote.

Povezano: Savršeno ravna kosa bez pegla i figara – moguće je!

#5: Posvetlite boju ili uradite pramenove

Proleće je idealno vreme da osvežite svoju boju: izađite iz tamne zimske nijanse uz ton ili dva svetliju boju koja će oživeti i osvetliti vaš ten! Ako niste dovoljne smele, uradite popularne pramenove u balajaž ili sombre tehnici. Garantujemo da ćete se osećati svežije i lepše!

#6: Hidrirajte kosu na dnevnoj bazi

Kada je kosa dosta uništena posle zime, moraćete se pozabaviti njenom hidratacijom na dnevnom nivou, dok se ona ne povrati. Zato nabavita kvalitetan leave-in hidratantni sprej ili lagano ulje koje ćete svakodnevno nanosite od polovine dužine pa sve do krajeva kose.

Mi vam predlažemo Subrina Nutri Milk, hranljivo hidratantno mleko za negu kose.

prolećna nega kose

#7: Pripremite se za prolećne kiše

Ako vremenske prilike nagoveštavaju kišu, pripremite se – zavežite kosu u konjski rep ili pletenicu koju ćete obaviti oko centra i zakačiti. Ne brinite oko savršenstva – što prirodnije i teksturisanije izgleda, to je bolje. Ako vam je kosa kratka, ukosnicom zakačite prednji deo kosa iza uha, kako biste dobili ispoliran izgled i sklonili kosu sa lica.

#8: Uvedite suplemente za kosu

Prelazak između dva godišnja doba može biti stresan za vašu kosu, zato se može desiti njeno pojačano opadanje. Ako primećujete ovaj problem, postarajte se da nabavite suplemente namenjene za zdravlje kose, kože i noktiju. Ove pilule sadrže najbolje vitamine i ostale nutrijente koji hrane folikul kako bi provodio zdravu kosu: vitamine A, B kompleksa, C, D, E, gvožđe, cink, biotin, proteine itd.

Pročitajte još i: Prolećni DETOX kose – DIY + preporuke proizvoda

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!