Punjenje dlake: Sve što treba da znate o ovom tretmanu kose!

By  |  0 Comments

Baš kao i koža, i kosa neminovno stari. Posebno ako je često izložena spoljašnjim faktorima kao što su toplotno stlizovanje, hemijsko tretiranje i mehaničko oštećenje. Punjenje dlake je profesionalni tretman kose koji se radi u frizerskom salonu a obećava vrhunske rezultate kada je reč o dubinskom oporavku čak i najošćećenije kose.

Punjenje dlake – više o tretmanu

Tretman punjenja dlake je poznatiji i kao “botoks kose”. Radi se o dubinskom negujućem tretmanu koji se nakon pranja, nanosi na kosu, i tako oblaže svaku vlas sa “punjenjem”, najčešće miksom keratina, vitamina, aminokiselina. Ovaj tretman popunjava svaki oštećeni deo vlasi, rupice ili ispucale delove dlake, kako bi ona delovala punije i luksuzije.

Sastojci koji deluju u tretmanu punjenja dlake zavise od proizvoda. Najčešće je osnova keratin (gradivni protein kose), ali uz dodatak sastojaka poput vitamina B5, E, peptida i kolagena, antioksidanata i ulja. Tretman se “zaključava” u dlaku uz pomoć toplote – peglanjem kose. Posle toga, dugo ćete uživati u glatkom, hdiriranoj i podmlađenoj kosi.

punjenje dlake

Instagram: Printscreen

Kome je namenjen tretman punjenja dlake?

Punjenje dlake je idealan tretman za sve one dame koje često izlažu kosu oštećenjima poput farbanja, blajhanja, oeglanja, uvijanja kose, čija je kosa slaba, frizzy i fali joj volumen. Dakle, punjenje dlake je za vas ako imate:

  • rascvetale krajeve
  • veoma tanku kosu kojoj vali volumen
  • ekstremno oštećenu kosu
  • frizzy kosu
  • kosu koju želite da izravnate.

Generalno, punjenje dlake se smatra bezbednim za sve tipove kose.

Povezano: Proizvodi sa keratinom – šta sve mogu učiniti za vašu kosu?

Koliko je efikasan tretman?

To je trenutno veoma popularan trend, tako da čak postoje i kućne verzije ovog tretmana. Najbolje rezultate svakako daje profesionalni salon koji pruža ovu uslugu. Efekat punjenja dlake traje između 2 i 4 meseca, iako ovo vreme može varirati od osobe do osobe. Posle tretmana se preporučuje da koristite šampon sa malo sulfata ili potpuno BEZ sulfata, kako biste maksimalno dugo očuvali rezultate. Mi vam predlažemo OVAJ šampon.

punjenje dlake

Instagram: Printscreen

Punjenje dlake: prednosti tretmana

Jedan od glavnih benefita je što kosa gubi “frizzy” efekat čupavosti i naelektrisanosti i jako se lako oblikuje u mesecima posle. Idealan je i za dame koje se bore sa kosom u toplim i vlažnim vremenskim prilikama, ili koje pate od previše tretirane kose. Ako oporavljate kosu od blajhanja ili svakodnevnog peglanja – punjenje dlake je tretman za vas.

Možete uraditi i kućni tretman punjenja dlake, uz pomoć Subrina Professional Keratin Therapy ampula za kosu, koje se mešaju sa maskom za kosu.

punjenje dlake

Punjenje dlake vs. keratinski tretman

Mnogi porede tretman punjenja dlake sa brazilskim keratinom, jer se oba koriste kako bi se postigla glatka, ravna i puna dlaka. Brazilski keratinski tretman sadrži teške hemikalije poput formaldehida, koji je toksičan, a ima ulogu da “zamrzne” dlaku u ravan položaj kako bi bila ispravljena. To je kancerogena supstanca, koja može uzrokovati iritaiciju kože, alergije i isušivanje dlake.

S druge strane, tretman punjenja dlake je dubinski negujući tretman, tako da je vaša kosa posle njega više hidrirana i zaglađenija nego posle keratina. Ne sadrži nikakve štetne sastojke, za razliku od brazilskog keratina. Plus ne morate čekati 3 dana da se keratin slegne unutar dlake. Dakle, možete već istog dana plivati i kvasiti kosu.

Pročitajte još i: Čudotvorni brazilski keratin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!