Tattoo hair style

By  |  0 Comments

Ono što se može istaći kao evidentna činjenica, jeste da se na polju modnih dešavanja i modnih trendova, bilo da je reč o modi koja se odnosi na sferu odevanja ili na modu koja se odnosi na sferu ulepšavanja kose, granice neprestano pomeraju. Nešto što je cilj pomeranja tih granica, jeste bekstvo od klišea i težnja ka neprekidnim kretanjem napred.


Jedan od trendova vezan za ulepšavanje kose, koji zasigurno pomera i koji je u svetu donekle već pomerio granice je trend koji se naziva „Tattoo hair style„. O tome šta ovaj trend podrazumeva i kako izgledaju njegovi konkretni rezultati, imaćete prilike da saznate ukoliko tekst koji je pred vama pročitate do samog kraja.

Šta podrazumeva „Tattoo hair style“?

Ovaj neobični stil koji u sve većoj meri postaje zastupljen, predstavlja i objedinjuje vrlo smelu i zaista posebnu formu frizura na kojima su korišćenjem specijalnih tehnika šišanja istaknuti motivi koji po svom izgledu asociraju na tetovaže kakve su dosad viđane isključivo na koži.

Za izradu ovih „tetovaža„, nije potrebno trpeti ubode iglom niti koristiti mastilo, potrebno je samo prepustiti se rukama veštog frizera kojem ste saopštili ideju vezanu za motiv „tetoviranja“.

Ono što je prednost ovakvog principa „tetoviranja“ u odnosu na stvarno tetoviranje, jeste to što eventualno nastale greške prilikom izvođenja ovog procesa, vreme na svu sreću pokriva i briše. Ipak, to ne treba da znači da zbog toga ne treba da imate kao cilj besprekornu „tattoo“ frizuru i da ne treba da potražite savršeno spretnog frizera koji će vašu zamisao sprovesti u delo, naprotiv.

Uz dovoljno vešte ruke vašeg frizera i uz dobro osmišljenu ideju koju ste frizeru saopštili, vaš „tattoo hair style“ može biti toliko jedinstven i atraktivan da ćete teško poželeti da promenite frizuru.

Motivi u okviru ovog načina oblikovanja frizure, mogu se na najrazličitije načine razlikovati. Mogu biti sitni i jedva primetni ili krupni i izraženi, mogu imati formu koja nosi neko lično i vama blisko značenje ili mogu predstavljati motive koji su uobičajeno zastupljeni upravo i kao motivi pravih tetovaža.

Sve što je potrebno, jeste da vam regija glave na kojoj će biti izražen tattoo efekat, bude skoro obrijana, odnosno što kraće ošišana. U zavisnosti od oblika i forme motiva, dozvoljeno je i da određeni deo kose na toj regiji ne bude ošišan i da kao takav predstavlja sastavni deo motiva koji ste osmislili.

Ukoliko ste zadovoljni rezultatom oblikovanja frizure na ovaj način, dodatno možete pojačati efekat „tattoo“ detalja tako što ćete regiju kose na kojoj se nalazi ofarbati farbom u nekoj drugoj boji.

Ono što je takođe vezano za ovaj vid oblikovanja frizura i što želimo da naglasimo, jeste to da je pre nekoliko godina „tattoo hair style“ bio rezervisan uglavnom isključivo za muškarce i predstavljao je njihov izbor. Međutim, stvari su se značajno promenile i ovom trendu danas pribegava sve veći broj dama. Upravo zato, sve veći broj ne samo muških, već i ženskih frizera raspolaže umećem oblikovanja frizure na ovaj način.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!