TikTok trend: Micelarna voda je sada zamena za suvi šampon

Micelarna voda

Umorni ste od suvoće, belog traga i onog groznog osećaja pod prstima koje dobijate od suvog šampona? TikTok ima novi trik za vas, koji uključuje vašu običnu micelarnu vodu. Šminkerka i jutjuberka Tati Vestbruk objavila je u video snimku „Beauty Hacks” da zapravo koristi micelarnu vodu umesto suvog šampona na kosi kako bi joj pomogla da produži „sjaj i svežinu” svoje kose – posebno nakon vežbanja.

Micelarna voda u ulozi suvog šampona

Micelarna voda – koja se uglavnom koristi kao sredstvo za uklanjanje šminke – nedavno je ušla u industriju nege kose zbog svojih svojstava kontrole ulja i čišćenja. Micelarna voda se sastoji od ‘micela’ koje su sićušni molekuli za čišćenje, koje plutaju u vodi. Privlače ulje i prljavštinu i odvlače ih od kože kada se koriste. Tako da ima smisla da se može koristiti za čišćenje kose. Tati kaže da je upotreba micelarne vode bez ulja ili micelarne vode koja redukuje ulje za ovu metodu neophodna. Ona lično koristi Bioderma Sebium micelarnu vodu za čišćenje za kožu sklonu flekama (poznatu i kao zelena) za ovu metodu. Ona kaže da natopite koren kose i liniju kose micelarnom vodom, bilo pomoću tupfera ili pomoću bočice sa raspršivačem. Zatim kaže da fenom uduvava  vruć vazduh na kosu i češlja je okruglom četkom.

@maj.beauty Mind blown. The best hair hack. If you need your oily hair to look freshly blown out, this is your hack @Tati #hairhack #beautyhack #bestbeautyhack #beautytips #beautytip #hairtip #hairtipsandtricks #hairtips101 #beautysecrets #viralbeautyhacks #viralbeautyhack #viralbeautytips ♬ original sound – MAJ 🖤

I voila! Imate osveženu svilenkasto glatku kosu! Video, prvobitno objavljen u decembru 2023. godine, nedavno je ponovo počeo da kruži na TikTok-u i ljudi apsolutno vole ovaj trik. Jedan komentator na IouTube-u je rekao: „Tati, micelarna voda za smanjenje ulja za prljavu kosu je GENIJALNA!! Oduvek sam mrzeo kako mi kosa ima osećaj suvog šampona. Sutra ću ovo isprobati !!!”

Tako da – šta čekate da isprobate?

Pročitajte još i – Da li je suvi šampon štetan za vašu kosu i teme?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!