Najbolji praktični trikovi za feniranje baš svakog tipa kose

feniranje kose

Nazovite nas staromodnim, ali smatramo da nema lepše kose od isfenirane! Ipak, ostaje važno pitanje – kako to uradite kod kuće, kada stojite sa profesionalnim fenom ispred ogledala kod kuće? Nemojte očajavati – bez obzira da li je vaša kosa tanka, kovrdžava ili sklona frizz efektu, možda čak i preduga ili pregusta za feniranje, imamo najbolje savete!

kakva je vaša kosa?

Gusta kosa

Savet broj jedan je da uvek pripremite kosu pre feniranja. Nabavite kvalitetan blow dry losion ili eliksir, koji će zagladiti i pripremiti kosu. Ujedno će vam pružiti zaštitu od vlažnosti o toplote. Još jedan neprevaziđen savet za feniranje guste kose jeste da grubim sušenjem uklonite što je moguće više vlage iz kose, uz sprej za termičku zaštitu kose, a potom da nanesete željeni styling proizvod koji će držati efekat feniranja. Kada nemate vremena, možete isfenirati samo gornji sloj kose – uštedećete vreme, i nećete dobiti taj previše elegantni look.

Proizvod koji preporučujemo – Moroccanoil BLOW DRY koncentrat.

feniranje kose

Tanka kosa

Tanku kosu otežava vlaga iz vazduha, tako da često može delovati ravno i beživotno. Kao i sa drugim tipovima kose, morate blokirati vlagu, koliko god možete. Koristite lagani leave-in kondicioner i zaštitie krajeve serumom posle feniranja. Što se tiče samog procesa feniranja, želećete da dobijete maksimalni volumen i gustinu. Počnite sa volume proizvodom u korenu kose, poput pene. Sušite kosu u korenu u suprotnom smeru, a krajeve izravnajte četkom. Odličan savet kako da dobijete efekat lažnog feniranja jeste da upotrebite vruće viklere. Osušite kosu delimično, dodajte sprej za volumen i nakačite vruće rolere dok se oblačite.

Proizvod koji preporučujemo – Moroccanoil Volumising Mousse.

Kovrdžava kosa

Feniranje kovrdžave kose je podjednako lako kao i kod ravne, samo ako koristite difuzer. Nanesite kremu za kovrdže na peškirom prosušenu kosu, prebacite glavu preko i nežno je pogužvajte unutar difuzera, koristeći srednju toplotu. Ovo će dopustiti kosi da se ravnomerno osuši, dok istovremeno dodajte prirodni volumen gustoj ili neposlušnoj kovrdžavoj kosi. Pripremite kosu curl kremom, za definisani izgled. Isfenirajte prednje deo kose prema napred, kako biste sprečili da se kosa  podeli čudnim razdeljkom. Završite feniranje sa par kapi uljanog eliksira.

Proizvod koji preporučujemo – MKS ECO Curl krema za kovrdže.

Povezano – Električne četke za feniranje kose – Zašto daju najbolji efekat kućnog feniranja?

feniranje kose

Duga kosa

Kako biste isfenirali ultra dugu kosu, počnite sa feniranjem u korenu vrata i sušite kosu cirkularnim pokretima. Na ovaj način ćete se postarati da kosa pozdati bude suva, dok se koncentrišete na jedno područje. Odličan predlog za feniranje duge kose jeste da je zakačite u opuštanu punđu na vrhu glave i tako prespavate. Ovako ćete ujutru dobiti blagi nedovršeni finiš i prirodni pokret. Za laki bounce efekat feniranja, uvek preporučujemo da kosu sušite u sekcijama u krupne kovrdže, koje ćete potom zakačiti šnalicama za volumen koji traje. Kada se lokna ohladi, samo je otpustite, i prođite prstima. Završite sve sa laganim lakom za kosu.

Kratka kosa

Kratkoj kosi može faliti taj wow efekat, zato nemojte sušiti celu kosu odjednom, već napravite željeni razdeljak i potom prstima, poput četke, napravite sekcije koje ćete sušiti. Ovako ćete dobiti više volumena i lift efekta. Dok sušite kosu, usmeravajte fen u više različitih smerova, kako biste dobili volumen. Ako je dovoljno dugačka, možete iskoristiti mini paddle četku na gornjem delu kose, kako biste je izgladili. Uvek završite feniranje sprejem za sjaj kose. Kraće frizure izgledaju bolje sa opuštenom teksturom. Zato nabavite slani sprej i prstima oblikujte kosu dok je sušite.

Proizvod koji preporučujemo – Subrina Professional slani sprej za kosu.

feniranje kose

Pročitajte još i – Najbolji saveti frizera za feniranje kose sa volumenom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!