4 neobične upotrebe seruma za lice koje niste znale

serum za lice

Serumi za lice su neizostavni koraci u nezi lica jer imaju mnogo benefita: lakšu vodenu teksturu koja dublje prodire u slojeve kože. To znači da svi hranljivi sastojci mogu prodreti i delovati u samom sloju dermisa. Osim toga, koncentracija hranljivih sastojaka je u mnogo većem procentu u odnosu na kremu. A da li ste znale, da ove super-heroje kozmetike možete koristiti i u druge svrhe?

Na ova 4 načina možete koristiti omiljeni serum za lice:

1. Kao tretman ruku – pre kreme

Vaš omiljeni serum za lice možete uvrstiti u SPA manikir rutinu. To ćete postići tako što ćete posle pilinga ruku nakapati nekoliko kapi hidratantnog ili vitaminskog seruma za lice na nadlanice i dobro utrljati. Kako je koža ruku tanka i nežna poput one na licu, ovo je sjajan tretman sive, ogrubele i beživotne kože ruku, kakva je najčešće u zimskim danima.

Ako patite od pigmentnih fleka na rukama, koristite serum sa vitaminom C, ako vam je koža ruku izborana i opuštena, dajte joj boost uz kolagen elastin serum, a ako ima fali preko potrebne hidratacije – nanesite serum sa hijaluronskom kiselinom.

Hands Spa

2. Umešajte ga u tečni puder

Ako je vaš tečni puder dosta suv ili preterano mat – rešite problem sa nekoliko kapi hidratantnog seruma na bazi hijaluronske kiseline! Istisnite na nadlanicu puder i ukapajte dve kapi hidratantnog seruma, dobro promešajte, i posmatrajte kako je vaš težak i krečast tečni puder postao maziv i hidratantan. Ovo je sjajan trik da omiljen tečni puder učinite negujućim!

Povezano: Morate ih probati – Serumi za lice

3. Dodajte ga DIY maskama za lice

Serum za lice možete umešati u smesu sa “uradi sama” prirodnim maskama koje spravljate u domaćoj radinosti! Ovo je takodje odlična ideja da potrošite one serume koji vam iz nekog razloga ne odgovaraju! Obogatite svaku domaću masku za lice hidratantnim ili anti-age serumom i dobićete najbolje od oba sveta: prirodne i hemije.

bottle of essence oil with plant - beauty treatment

4. Nanosite ga na vrat

Ovo možda nije neobična upotreba seruma, ali vrat je tako delikatno područje nege koje često zapostavljamo. Ako vam odredjeni serum na odgovara na licu, koristite ga obilato na vratu, a koža će vam biti zahvalna. Ne zaboravite da vrat prvi otkriva godine – zato vaš anti-age serum spustite i na vrat!

Pročitajte još i: Kako odabrati serum za lice prema godinama?

error: Content is protected !!