Koji razdeljak je najbolji za svaki oblik lica?

razdeljak

Razdeljak na sredini, sa strane, duboki sa strane… svako od nas ima svoj omiljeni način kako deli kosu. Ali da li ste znale da mesto razdeljka ima ogroman uticaj na sveukupan izgled vašeg lica? Baš kao što odredjen stil šišanja može učiniti čuda za vaš oblik lica – sličan efekat ima i razdeljak!

Razdeljak na sredini

Najbolji je za…

Razdeljak na sredini je klasik koji ne izlazi iz mode, a sve više ga nose i poznate ličnosti. Ujedno je najlakši način da razdelite kosu. Ovaj razdeljak je sjajan za dame sa okruglim licem, jer dozvoljava ravnomeran pokret kose sa obe strane lice, izdužujući ga vizuelno. Kada nosite razdeljak na sreidni, možete uviti kosu u meke talase ili se opredeliti za “haute couture” look sa nisko vezanim i zalizanim konjskim repom!

beautiful woman with comb

Kako da ga napravite?

Kako biste dobile savršeni razdeljak na sredini, postavite češalj na temenu, tačno na sredini između obrva. Potom vucite češalj unazad, odvajajući kosu. Ako imate puno “baby-hair” dlačica koje rastu, razdvojte ih napred, kako biste definisali razdeljak.

Povezano: Zašto i kako treba da čistite pribor za kosu?

Razdeljak sa strane

Najbolji je za…

Razdeljak sa strane je najčešći način pozicioniranja razdeljka kod većine žena, jer daje ležerni, “girl nex door” utisak. On je odličan za dame sa kvadratnim licem ili onim oblika dijamanta, jer ističe uglove njihovog lica.

razdeljak

Kako da ga napravite?

Postavite češalj na polovini vaše obrve, i vucite ga unazad, kreirajući razdeljak sa strane. Najbolja stvar u vezi ovog razdeljka je što može da bude neuredan i “messy”: ako želite više casual look, napravite ga bez češlja, samo prstima.

Pored toga, razdeljak sa strane jer odličan kada niste stigli da operete kosu, jer može da zamaskira masan koren. Ako želite da promenite vaš izgled, samo napravite razdeljak na suprotnoj strani od one uobičajene!

Povezano: Idealne šiške prema obiku lica

Duboki razdeljak sa strane

Najbolji je za…

Ovo je izgled za crveni tepih – primetićete da mnoge poznate ličnosti nose ovaj sexy izgled na dodealam nagrada, i to sa razlogom. Sa duboki razdeljkom sa strane, većina vaše kose je sa strane, dok jagodice zauzimaju centar pažnje.

Dodajte lokne ili talase i upečatljive minđuše, i zauzmite glam izgled za noć u gradu ili otmenu večeru. Ovaj stil je odličan za one sa okruglim licem, jer ga izdužuje, kao i za dame srcolikog lica, jer će ublažiti oštre uglove jagodica i vizuelno će proširiti regiju brade.

Za pravljenje razdeljka, predlažemo The Wet Comb češalj za kosu, sa uskim zupcima.

razdeljak
Instagram/Printscreen

Kako da ga napravite?

Pozicionirajte češalj na sam kraj vaše obrve i vucite ga unazad, razdvajajući kosu. Iz razloga što inače ne nosite kosu sa ovakvim, ekstremnim razdelkjom, ona će verovatno padati unazad. A desiće se i da vam se sitne dlačice koje koje raste oko linije kose zasmetaju da dobijete čist precizan razdeljak.

Da popravite ovo, uzmite kap bebi ulja i nanesite na mesta gde razdeljak treba da se “popravi”. Ovo će takodje umiriti vaše “baby-hair” dlačice.

Pročitajte još i: Pronađite pravu frizuru za vaš oblik lica

error: Content is protected !!