5 načina da stimulišete rast retkih obrva

rast obrva

Bilo da ste “krive” za godine prečupavanja, ili su se vaše obrve proredile bez posebnog razloga – nemojte se obeshrabriti. Pune, jake i guste obrve su san većini današnjih žena, a možete ih postići uz sjajne prirodne načine, koje ćemo vam otkriti u narednim redovima! Nastavite da čitate, ako želite da saznate kako prirodno možete stimulisati obrve na prirodan rast!

Kako da ubrzate rast obrva?

#1: Masaža

Povećavanjem cirkulacije krvi u regiji oko obrva, sigurno ćete uticati na rast punijih obrva. Masaža ove regije se vrši tako što postavite jedan li dva prsta na sredinu obrva i pravite kružne pokrete, postepeno ka “repu” obrve. Ova tehnika je još efikasnija, kada tako utrljavate serum za rast obrva, ili domaći mix poput mešavine maslinovog i ricinusovog ulja.

rast obrva

#2: Kvalitetna ishrana

Ono što unosite u telo je podjednako efikasno kao i ono što nanosite na obrve. Najbolji nutrijenti za rast dlačica (pa i onih na obrvama) jesu omega-3 masne kiseline, koje možete naći u lososu, chia semenkama, lešnicima, kao i proteini u jajima i belom mesu. Gvožđe iz spanaća, sočiva i crvenog mesa će takođe pomoći, kao i cink iz tamne čokolade i indijskog oraha. Svaki vitamin će pomoći u rastu obrva, a posebno vitamini A, C, D i E koje možete naći u lososu, sardinama i lisnatom zelenom povrću.

#3: Kokosovo ulje

Nanošenje male količine kokosovog ulja na obrve svake noći, može pomoći obrvama koje se proređuju. Kokosovo ulje pruža ishranu dlaci. Najbolji način za aplikaciju je da umočite štapić za uši u kokosovo ulje i istrljate obrve u smeru rasta. Ostavite ulje preko noći, isperite sledećeg jutra i uveče ponovite akciju!

Povezano: Prva pomoć za obrve koje ste previše počupali!

rast obrva

#4: Mleko

Ovo možda nije svačiji favorit, ali proteini, vitamin B i mlečna kiselina koji se nalaze u punomasnom mleku može pomoći da obnovite i zaštitite dlačice obrva, kao i da stimulišete proizvodnju kolagena. Jednostavno obložite obrve mlekom i kada se ono osuši, isperite.

#5: Serum za rast trepavica

Ako ste više zainsteresovane za gotov proizvod i brže rezultate, predlažemo vam da nabavite specijalan serum za rast obrva, i da ga nanosite svake večeri. Umesto seruma, ako više volite prirodna rešenja – iskoristite provereno ricinusovo ulje.

Pročitajte još i: Jednostavan i dramatičan trik koji će promeniti vaše obrve!

error: Content is protected !!