5 loših make-up navika kojima nas Instagram tutorijali uče!

Instagram šminka

Ako ste i vi svoje šminkersko znanje stekle putem Internet tutorijala – to je sjajna stvar! Sve one fenomenalne veštine konturisanja, hajlajtovanja, stavljanja veštačkih trepavica nije lako naučiti bez tutorijala. Ipak, neki postupci koje redovno viđamo u Instagram tutorijalima za šminkanje donose više štete nego koristi i zapravo bi trebalo da ih izbegavate u potpunosti! Evo koje su to loše make-up navike, kojima nas Instagram tutorijali uče!

Instagram vs. realnost – Šta ne treba da kopirate?

#1: Prevelika količina prajmera za senke

Ako ste zagledate u bilo koji kvalitetniji Instagram video-tutorijal za šminkanje, primetićete da beauty gurui koriste ogromnu količinu prajmera kojim doslovno kamufliraju kapak, tako da on izgleda potpuno belo! Ovo je tako pogrešno, jer kada pre nanesete senku, ona će se razmrljati, i neće moći da se lepo blenda, preko te količine kremastog proizvoda. Zato uvek nanesite svega jednu tačkicu prajmera, dobro ga izblendajte i preko fiksirajte kapak senkom u boji kože!

#2: “Farbanje” lica puderom

Ovo je isto još jedna loša navika koju često viđamo, a to je doslovno “farbanje” kože lica tečni puderom! Make-up gurui često koriste pljosnate četke za puder, kojima razmazuju puder i prekrivaju celo lica, uzdužnim štraftama, koje posle blendaju! Ova količina tečnog pudera ni na kome ne može da izgleda dobro, a osim toga osećaj “maske” i težine na licu je sigurno nepodnošljiv!

Povezano: Bez panike – Evo kako da popravite grešku sa šminkanjem obrva!

#3: Nanošenje proizvoda direktno iz pumpice na lice

Ovu “lošu make-up naviku” ste sigurno viđali u make-up tutorijalima! Radi se o tome da make-up guru direktno nanosi proizvod na lice, tako što pumpicu proizvoda pritiska direktno iznad kože. I u to u više navrata! Na ovaj način ćete naneti mnogo veću količinu proizvoda na kožu, koja vam nikako nije potrebna! Jedna, dve, tri, pet pumpica bilo kog proizvoda vam sigurno ne treba na koži!

#4: Preterana upotreba color-correcting proizvoda

Ako ste gledali bilo koji tutorijal, u njemu se sigurno pojavljuje neka vrsta kolor-korekcije, i to najčešće u preteranoj meri. Zeleni, ljubičasti, žuti ili korektor boje lososa se često nanosi gotovo na celo lice, ili preko čitavih regija lica. To je potpuno pogrešno i preterano! Korektori za kolor-korekciju se koriste samo na pojedinim delovima lica, i to u što manjoj količini.

#5: Dodirivanje kože pipetom

Ovo je Instagram trik koji je skoro trademark-ovan od strane Instagram beauty gurua! U ovakvim videoma, često viđamo da šminker nanosi prajmer, serum, ili neki skincare proizvod tako što naslanja pipetu direkno na lice! Setite se da ta pipeta ponovo ide natrag u bočicu, kontaminirajući proizvod bakterijama i svim onim što se nalazi na površini kože. Zato uvek pipetu nakapajte na prste, bez kontakta sa kožom i potom aplicirajte proizvod na lice.

Pročitajte još i: Šminkeri savetuju – Kako se pravilno čiste četkice za šminkanje?

error: Content is protected !!