5 neočekivanih i korisnih načina da koristite dezadorans

By  |  0 Comments

Osim ispod pazuha, dezadorans u stiku možete koristiti i na drugim, pomalo neočekivan mestima na telu. S obzirom da su letnje temperature već dostigle vrhunac, možda biste i trebali primeniti dezadorans od glave do pete kako biste zaustavili znojenje i ubili bakterije.

Nećemo vas dugo držati u neizvesnosti, već ćemo odmah otkriti na kojih se to 5 načina dezadorans u stiku može koristiti.

Za šta sve možete koristiti dezadorans?

Matiranje lica

Praškasti sastojci, mineralne soli i sastojci koji se bore protiv bakterija, dezadorans čine idealnim sredstvom za matiranje lica tokom leta. Prstima ili nanesite direktno dezadorans u stiku na prethodno našminkano lice kako biste se oslobodili masnog sjaja u T-zoni.

Povezano: 2 neobične alternative koje menjaju prajmer!

Ispod grudi

Sprečićete znojenje, iritaciju kože i svrab, ali i nastanak mrlja od znojenja na vašem grudnjaku ako ispod grudi aplicirate dezadorans.

3 prirodne alternative umesto dezadoransa

Pogledajte i šta sve možete koristiti umesto dezadoransa!

Bikini zona

Umirićete crvenilo i svrab posle brijanja ili depilacije ako na suvu i čistu kožu na području oko bikini zone nanesete tanak sloj dezadoransa u stiku pre nego što obučete gaćice donjeg veša ili kupaćeg kostima.

Protiv žuljeva

Sprečićete nastanak žuljeva ako unutrašnjost novih sandala ili cipela premažete dezadoransom ili ako pre obuvanja i hodanja u novoj obući nanesete dezadorans na sva mesta gde bi se žulj mogao pojaviti. Zahvaljujući dezadoransu neće doći do trenja između kože i obuće, a samim tim ni do nastanka žulja.

Protiv znojenja stopala

Svima se stopala znoje i ponekad imaju neprijatan miris, ali i sa ovim nezgodnim problemima dezadorans se može izboriti. Kako biste sprečili razvoj bakterija i nastanak neprijatnog mirisa, nanesite dezadorans celom dužinom stopala.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!