Lepe i kod kuće – 6 kućnih tretmana koji menjaju salonske

kućni tretmani koji menjaju salonske

Iako svi volimo da se opustimo u salonu naše kozmetičarke, ipak, neretko potrošimo dosta novca, ali i vremena. Dodatno, ako saloni ne rade (na ka primer sada), problem postaje još veći! Ako ste navikle na pedikir, manikir, pilinge, bele zube i sve ostale prednosti tretmana – ne očajavajte! Uveravamo vas da neke od ovih tretmana možete odraditi same, u udobnosti svog doma, uz svega nekoliko proizvoda! U nastavku vas čeka 6 beauty tretmana koje možete same odraditi kod kuće!

Šest tretmana koje možete odraditi kod kuće

#1: Kućni pedikir umesto salonskog

To što provodimo dane kod kuće (jer poštujemo parolu #ostanikodkuće), ne znači da treba da zapustimo stopala! Za dobar kućni pedikir trebaće vam grublja turpija, lavor, topla voda, so, turpija za nokte, potiskivač zanoktica, piling za stopala, krema za stopala i lak za nokte (uz bazu i top coat).

Redosled je sledeći: najpre uradite suvi pedikir uz grublju turpiju, kojom ćete ukloniti mrtvu kožu. Potom, potopite stopala u lavor sa solju i par kapi eteričnog ulja. Nakon toga, odradite piling uz pomoć piling-kreme. Sredite zanoktice, i prionite na mazanje laka kao završnog koraka!

Mi vam preporučujemo NSP Piling kremu za stopala.

kućni pedikir

#2: Enzimski piling umesto hemijskog

Ako volite meku i glatku kožu, koja je ispolirana poput stakla – verujte nam da taj efekat možete postići i uz enzimski piling! U pitanju je nežan, biološki piling na bazi voćnih enzima (mnogo blaža verzija hemijskih pilinga sa voćnim kiselinama). Nanesite ga na lice, ostavite da deluje propisan broj minuta i potom ga isperite! Posle pilinga sledi hidratacija u vidu seruma i kreme za lice.

Mi vam predlažemo Skinology PAPAJA enzimski piling-serum za lice.

#3: Trake za depilaciju umesto depilacije u salonu

Ako dobro tolerište bol, i navikle ste da određene regije tela depilirate – onda isprobajte trake za kućnu depilaciju! Iako jesu bolnije od brijanja, sam postupak traje duže, ipak su bolja opcija od brijača. Jedini težak deo je samo povlačenje trake, jer znate da će zaboleti u sekundi. Trake voska za depilaciju su mnogo bezbednija opcija od tople depilacije tečnim voskom, koja može da rezultuje opekotinama.

Povezano: Zašto vam kućna depilacija ne uspeva – najčešće greške početnika

#4: Izbeljivanje zuba trakama umesto u ordinaciji

Popularne trakice za izbeljivanje zuba koje možete naći u lokalnoj drogeriji ili apoteci nose prilično nizak rizik upotrebe. Nemaju neželjene efekte, osim blagog golicanja i nemoguće je da pogrešite sa njima. Ako redovno pijete kafu, uživate u duvanu ili pokojoj čaši vina, iskoristite ovo vreme kod kuće da uradite kućno izbeljivanje zuba uz trakice iz drogerije!

kućno izbeljivanje zuba

#5: Kućni manikir umesto salonskog

Ovde vam je sve jasno, i sigurno smo da umete i same da se pobrinete za vaše noktiće. Priuštite rukama pravi SPA dan: počnite toplom kupkom sa maslinovim uljem u kojoj ćete držati ruke 15 minuta. Nakon toga, prionite na sredjivanje zanoktica, turpijanje noktiju i na samom kraju, odaberite boju laka za nokte kojom ćete staviti tačku na “i”. Uživajte u lepom manikiru, i kada ste kod kuće.

Povezano: Luksuzni SPA tretman kod kuće – manikir vrelim uljem

#6: Kućni SPA tretman tela umesto u SPA centru

Svi volimo onaj osećaj lakoće posle kvalitetnog SPA tretmana u specijalizovanom centru – slana soba, piling tela, blato, đakuzi, sauna… deluju prilično nezamenljivo! Ali u ovakvim uslovima gde ne možete otići na SPA tretman – priuštite ga kod kuće!

Najpre se istuširajte i ispilingujte celo telo pilingom koji možete kupiti ili napraviti same od kombinacije ulja i emeđeg šećera. Nakon toga, lezite u punu kadu vode, u koju ste dodali so za kupanje i dvadesetak kapi eteričnog ulja za relaksaciju. Tretman završite suvim četkanjem tela i mazanjem bogatog putera za telo!

Pročitajte još i: Priredite sebi brz i kvalitetan SPA tretman lica kod kuće

error: Content is protected !!