6 mitova o CELULITU u koje sigurno verujete!

celulit

Celulit je jedan od najvećih ženskih neprijatelja lepe kože – sastoji se od viška masnoće, zadržane vode i toksina koji se talože ispod kože i postaju vidljivi u nekom trenutku. Iako nam brojne kreme i saloni obećavaju kompletno uklanjanje celulita, istina je da samo kombinacijom kozmetike, tretmana, fizičke aktivnosti, unošenja tečnosti i zdrave ishrane možemo stati rame uz rame u borbi sa celulitom. U nastavku pročitajte najčešće MITOVE o celulitu u koje sigurno verujete!

U ove mitove o celulitu sigurno verujete!

Mit #1: Muškarci nemaju celulit

Celulit se opisuje kao višak masnoće koja leži ispod kože, u predelu butina, kukova i zadnjice. Pošto i žene i muškarci imaju kožu, tvrdnja da celulit napada samo žene je potpuno apsurdna. Žene razvijaju celulit mnogo češće nego muškarci, to je definitivno. Celulit se pogrošava kako starimo jer koža postaje opuštenija zbog gubitka kolagena i mišićne mase. Ali se možete desiti svakome – bez obzira na pol.

celulit

Mit #2: Kreme i tretmani mogu rešiti celulit

Jeda od najčešćih mitova o celulitu je da vas nanošenje “čarobne” kreme može rešiti problema celulita, tako što će masne ćelije kroz neki period nestati! Dok proizvodi za topikalno nanošenje mogu omekšati vašu kožu na dodir ili je privremeno zategnuti, ne mogu vas izlečiti od celulita. One jedino funkcionišu u kombinaciji sa vežbanjem i izbalnasiranom ishranom.

Uz kompletnu promenu životnog stila, kao ciljani tretman za celulit predlažemo koktel efikasnih sastojaka u UCC Anticelulit serumu!

Mit #3: Celulit imaju samo gojazne žene

Celulit je oblik subkutane masnoće, koja živi ispod kože, a masnoća je esencijalni deo ljudskog tela. Dakle, svako može razviti celulit, koji postaje vezivno tkivo ispod kože. Razlog za vidljivost “pomorandžine kore” je stanje vezivnog tkiva i količina masnoće. Naravno, ako je neko mršav, manje masnoće će probiti kroz vezivno tkivo, ali i vitke žene mogu patiti od celulita takođe.

Povezano: Efikasna anticelulit rutina u 6 koraka

celulit

Mit #4: Celulit se razvija ako ne vežbate

Celulit nastaje kao kombinacija više faktora: hormona, uzrasta, životnog stila i genetskih faktora. Naravno da manjak fizičke aktivnosti dovodi do vidljivijeg celulita, jer nedostatak mišićnog tonusa slabi vezivna tkiva, tako da ostaje više mesta da masnoća probija do slojeva kože. Svakako, manjak vežbanja nije jedini faktor nastanka celulita.

Uz vežbanje, predlažemo i tretiranje UCC Anticelulit gelom koji daje sjajne rezultate zahvaljujući aktivnim sastojcima.

anticelulit

Mit #5: Sunčanje će smanjiti celulit

Izlaganje kože suncu može zapavo samo – pogoršati celulit. UV zraci oštećuju kožu tkao što razbijaju kolagena vlakna i mrežu elastina, čineći celulit još vidljivijim. Proizvodi za samopotamnjivanje poput sprejeva i krema pomažu da zakamuflirate vidljivost celulita.

celulit

Mit #6: Celulit je opasan po zdravlje

Generalno geldano, celulit neće uticati na vaše zdravlje, jer se može samo-dijagnostifikovati i samo-tretirati uz vežbanje, zdravu ishranu i tretmane. Ipak, ako neko pati od dosta celulita, a ne napravi ove promene životnog stila, onda to postaje problem. Nagomilavnaje masnoće može stvrdnuti arterije i disbalansirati nivo homrona. Onda se dešavaju problemi sa pritiskom, insulinom i holesterolom – koji donose dugoročne zdravstvene probleme.

Pročitajte još i: 7-dnevna anticelulit dijeta

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!