6 razloga zašto vaša rutina nege kože ne daje rezultate

skincare rutina
Instagram/Prinstscreen

Ako su vam rutine nege kože ujutru i uveče sati dosledne, i tako pružaju obećanje o koži bez fleka, blistavoj koži iz dana u dan, pojava tamnih fleka i akni mogu zaista da izazovu problem. Iako to može biti zbog sredinskih razloga ili promene hormona, vaša rutina nege kože zaista može prestati da vam odgovara. U nastavku saznajte zašto vaša rutina nege kože ne funkcioniše više.

Ovo su razlozi što vaša rutina nege kože ne funkcioniše

1. Vaša koža je navikla na vašu trenutnu rutinu

Najbolji proizvodi mogu prestati da pokazuju briljantne rezultate na koje su nekada bili jer je vaša koža navikla da im se izlaže. „Formulacije imaju gomilu agenasa koji su više faktori ’dobro osećanja’ kao što su hidratacija, gipkost, vlažna završnica i oni se prvi pojavljuju. Zbog toga vaš dermatolog uvek preporučuje da svoju rutinu koristite religiozno nekoliko nedelja kako biste zaista testirali koliko dobro funkcioniše za vas. Vizuelno, naviknete se na vašu kožu, a zatim da izgleda bolje, tako da želite da se isti dramatični rezultati i dalje dešavaju ili da se ista putanja nastavi. Za prave rezultate, želite najmanje jedan-tri meseca konstantne upotrebe proizvoda. Kada koristite ciljane proizvode za probleme sa kožom kao što su akne, fine bore ili pigmentacija, postoji potreba za potpunom obnavljanjem kože (najmanje 30 dana) i nekoliko ciklusa toga da biste dobili rezultat koji vaš proizvod može da postigne.

2.  Vaši hormoni čine svoje

Bilo kakav drastičan način života ili nezdrava promena u ishrani mogu da poremete vaše hormone i dovedu do nepovoljnih stanja kože. Fluktuirajući nivoi hormona iz raznih razloga mogu dovesti do promena na koži, kao što je povećana proizvodnja sebuma, što bi moglo dovesti do razvoja zagušenja kože i pojave akni.

skincare rutina

3.  Vremenske prilike vam ne idu na ruku

Klimatski uslovi i vaše brige o nezi kože su ono što diktira vašu rutinu nege kože. Tokom zime, nivoi vlažnosti su niski, a to može ostaviti kožu podložnom razvoju suvoće. Oštra leta sa ekstremnim vrućinama često dovode do povećane proizvodnje znoja i sebuma. Kao rezultat toga, teži hidratatori i kreme koje se obično koriste zimi mogu biti preteški za kožu. Kao takva, nanošenje više prozračnih tekstura može biti poželjnije, ostavljajući ugodniji osećaj proizvoda na koži. Vlažnost je izuzetno važan faktor koji utiče na kožu i važan je kada je u pitanju odabir pravih formulacija.

Povezano – Rutina od 5 koraka za nežnu kožu dekoltea

4. Ne koristite pravilan redosled skincare proizvoda

Upotreba pravih proizvoda je jedno, a pravilna upotreba druge. Kada kreirate svoju rutinu za negu kože, takođe je važno da nanosite proizvode određenim redosledom. Predlažemo da se proizvodi u vašoj rutini nakon čišćenja slože od najtanje formulacije do najgušće formulacije. Ovo omogućava da se serum i lagane formule apsorbuju kroz kožu bez muke da prođu kroz gušće formulacije. Takođe predlažemo da dozvolite dovoljno vremena između aplikacija proizvoda da bi se omogućilo da se proizvod upije u kožu i da se osuši pre nego što pređete na sledeći proizvod. Takođe, uverite se da koristite prave proizvode u pravim kombinacijama – na primer, bez retinola i AHA u istom danu. Uvek se obratite svom dermatologu ako niste sigurni.

5. Nekom od proizvoda je istekao rok

Najbolji način je da proverite simbol proizvoda nakon otvaranja (PAO) koji se nalazi na etiketi proizvoda. PAO izgleda kao tegla sa otvorenim poklopcem i imaće vremenski period, obično u mesecima, kada bi proizvod trebalo da se potroši. Proverite i da li je došlo do promene boje, promene mirisa ili odvajanja ulja i vode. Takođe, ako su vaši proizvodi bili na toploti, oni mnogo brže ističu, pa vodite računa o tome kako ih čuvate. Negu kože uvek držite na hladnom i suvom mestu, dalje od direktne sunčeve svetlosti.

skincare rutina

6. Vašoj koži je potrebna pauza

Zalivanje kože serumima i kiselinama može izgledati zabavno i efikasno, ali ponekad kožu treba samo malo ostaviti na miru. „rzo očistite kožu – odvojite nedelju ili dve od nege kože – samo očistite, navlažite i koristite kremu sa faktorom. Važno je da se povučete i procenite svoju rutinu kako biste bili sigurni da prvo radite osnove kako treba, pre nego što zaronite u druge korektivne i preventivne tretmane. Sve rutine nege kože treba da pokrivaju osnove adekvatnog čišćenja i hidratacije, koje su važne za održavanje zdravog izgleda kože.

Pročitajte još i – Pravilna skincare rutina kada koristite SPF kremu izgleda ovako

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!