8 letnjih mitova o nezi kože u koje morate prestati da verujete

By  |  0 Comments

Svi smo nekada poverovali u neki mit o nezi kože, s kojim smo mislili da možemo da se “izvučemo” sa nekim stvarima. Od upotrebe SPF-a, preko mitova o akni i istini o upotrebi retinola – ovde smo da razjasnimo najčešće mitove o nezi kože tokom leta, kako biste uvek bile informisane, samopouzdane i bez opekotina od sunca!

U ove letnje mitove morate prestati da verujete

Mit #1: Što je veći SPF broj, to je bolje

Činjenica: SPF 15 blokira oko 93% UVB zraka, dok SPF 30 blokira oko 97%. Povećanje SPF broja (SPF 50, 70, 100) ne znači veću zaštitu, iznad broja 30. Takođe, mnogo važnije je da potražite zaštitu širokog spektra, jer SPF faktor meri zaštitu od UVB zraka, a ne od UVA.

mitovi o nezi kože

Mit #2: Sprejevi za lice će hidrirati kožu

Činjenica: Popularni face mist-ovi zapravu uzrokuju dehidrataciju kože! Kako sprej isparava, izvlači površinsku hidrataciju sa kože, i na kraju koža ostaje dehidrirana. Zato birajte one sprejeve za lice koji sadrži neki humektans koji će zadržati vlagu unutar kože.

Povezano: “Uradi sama” face mist sprej za osvežavanje kože

Mit #3: Usne ne mogu da izgore na suncu

Činjenica: O da, itekako mogu! Usne često zaboravljamo kada je reč o SPF zaštiti, a istina je da usne mogu izgoreti i biti oštećene od sunca. Često opekotine od UV zračenja potencijalno dovode do većeg rizika od kancera usana. Zato obavezno nabavite balzam za usne sa zaštitnim faktorom.

Mit #4: Leti je koža masnija, pa vam ne treba krema

Činjenica: Hidratantna krema je UVEK obavezna! Ako ne nanosite kremu za lice, koža postaje suva i dehidrirana, i samim tim njen odgovor je pojačano lučenja sebuma, kako bi samu sebe “podmazivala”. Birajte lagane gelaste kreme na bazi vode za letnje vrućine.

mitovi o nezi kože

Mit #5: SPF krema se nanosi samo ujutru

Čienjnica: Ovo je najbezvezniji mit, jer se SPF krema sama po sebi dezintegriše posle dva sata na koži. Jedini način da ostanete zaštićeni tokom celog dana jeste da je nanesete 20 minuta pre izlaska iz kuće, i potom obnavljate na svaka dva sata.

Povezano: Zašto je SPF krema najbolji anti-age proizvod koji imate?

Mit #6: Treba izbaciti retinol tokom leta

Činjenica: Možete ga koristiti i tokom leta, ali sve dok ste odgovorni i pametni. Fotosenzitivnost se dešava kada tek počnete da koristite retinol, zato je savetuju mere opreza kada je reč o izlasku na sunce. Nakon nekoliko meseci terapije retinolom, odgovor kože na UV zračenje se vraća u normalu. Ipak, sunčevo zračenje razgrađuje retinol i smanjuje njegovu efikasnost, zato se savetuje da se nanosi samo uveče, a preko dana se ipak zaštitite SPF faktorom.

Mi vam predlažemo blaži oblik retinola koji se nalazi u Skinology RETINOL + Vitamin E serumu za lice.

retinol

Mit #7: Piling od kafe je odličan za lice leti

Činjenica: Kafa je abrazivni agens, zato se preporučuje da se koristi samo kao piling za TELO. Kafa stimuliše cirkulaciju tela i pomaže kod borbe protiv celulita, zato je idealno rešenje za pilingovanje tela. Pomešajte kafu, smeđi šećer, mak i ulje badema ili kokosa, nanesite direktno na kožu, i masirajte 3-5 minuta po području tela.

mitovi o nezi kože

Mit #8: SPF nije potreban kada je oblačno

Činjenica: SPF vam je UVEK potreban! UV zraci mogu da prođu kroz oblake i da uzrokuju oštećenje kože i prerano starenje, zato je zaštitna odeća odličan način da se zaštitite, ako već ne želite da nanesete SPF faktor. Ali svakako vam savetujemo da SPF faktor koristite tokom cele godine, barem za lice.

Mi vam predlažemo da se svakodnevno zaštitite uz Skinology Hidrantnu SPF 25 kremu za lice.

spf

Pročitajte još i: 8 mitova o nezi kože u koje morate prestati da verujete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!