Skulpturalni face-lifting bez noža: Sve o bukalnoj masaži lica!

bukalna masaža

Svi smo čuli za masažu lica, bilo da je radite sami sebi ili u salonu od strane profesionalca. Svaka masaža lica stimuliše facijalne mišiće preko površine kože – sve do sada! Danas vas upoznajemo sa novom vrstom masaže, koju praktikuju J. Lo i Megan Markl, a radi se o bukalnoj (intra-oralnoj) masaži lica. Pitate se u čemu je razlika? Lice se masira iz unutrašnjosti vaših usta! Zaintrigirani? Nastavite da čitate!

Tajna savršeno oblikovanog lica većine A-lista zvezda, od Jennifer Lopez, preko Eve Chen, pa sve do sada već bivše engleske princeze Megan Markl jeste masaža koja se vrši iz unutrašnjosti usne duplje, tzv. bukalna masaža!

Šta je bukalna masaža?

Sama reč dolazi od latinske reči “bucca”, što znači obraz, a tehnika masiranja lica iznutra je podjednako egzotična kao što zvuči. Dakle, estetičar sa rukavicama na rukama, masira mišiće kože sa unutrašnje strane obraze i vilične regije, kako bi opustio tenziju, pobljšao cirkulaciju i samim tim – mladoliku kožu. Ova vrsta masaže je ultimativna alternativa hirurškom face-litingu bez noža, jer preoblikuje strkturu lica. Estetičar bukvalno “vaja” tkiva unutar obraza, kako biste imali savršno konturisano lice.

Kako izgleda bukalna masaža lica?

Estetičar ulazi prstima intraoralno, noseći gumene rukavice i povlači i masira mišiće obraza u različitim pravcima. Na ovaj način pristupa mišićima spolja i iznutra u isto vreme, dok vrši dubinsku masažu tkiva. Na ovaj način se uklanjaju blokade i adhezije, što generalno popravlja izgled i “držanje” lica, tako što se vrši privremeni lifting, skulputriranje i učvršćavanje.

Kako starimo, koža i tkiva lica postaju troma, a bukalnom masažom, ne samo da ih opuštamo već ih i “treniramo”. Repetitivni pokreti takođe uzrokuju mikro-povrede, tako da se koža regeneriše. Ovom masažom se koža navodi kako bi se samo-regenerisala.

Povezano: Zogan masaža lica – za kožu bez bora, podočnjaka, nadutosti

Efekat bukalne masaže

  • Opuštanje napetosti u vilici
  • Smanjenje glavobolja i migrena
  • Konturisanje i skupturiranje lica
  • Smanjivanje bora i linija oko vilične regije
  • Smanjenje nadutosti lica
  • Stmulisanje limfnog sistema
  • Lifting efekat
  • Relaksacija i anti-stress efekat
  • Koža je jedrija i sjajnija
  • Obrazi su glatki i zategnuti

Koliko traju efekti i koliko često treba ići?

Efekat liftinga lica posle bukalne masaže mogu trajati celu dan i noć. Estetičari preporučuju 1-2 masaže nedeljno, tokom 8-10 nedelja, kako biste videli prve rezultate konturisanja lica (zamislite ovo poput “treninga” za lice). Posle toga se prelaže 1 tretman održavanja rezultata mesečno. Već posle četvrtog uzastopnog tretmana možete videti razliku u facijalnim karakteristikam i čvrstini kože.

Povezano: Masaža lica kašikama – prirodno podmlađivanje kože

Da li bukalna masaža boli?

Može biti blago neprijatna, ali to je normalno, posebno ako imate nakupljenu tenziju u licu, koja mora da se otpupsti. Bukalna masaža ne bi trebalo da boli tokom čitavog tretmana. Što je češće radite, to će se više navići mišići lica.

Da li možete da je radite sami sebi?

Estetičari preporučuju da je bolje da ovaj tretman izvode licencirani estetičari, jer se radi o delikatnim tkivima. Ukoliko baš želite da probate sami, uvek potražite savete i trikove profesionalaca: dobro očistite kožu i operite ruke, nanesite ulje za lice na obraze kako biste napravili klizav osećaj. Potom ubacite palac u usta, dok u isto vreme kažiprstom masirate obraze, kružnim pokretima. Najvažnije je da se u isto vreme vrši masaža tkiva spolja i iznutra.

Pročitajte još i: Dvominutni japanski ritual – Asayake i Yuyake masaža lica

error: Content is protected !!