Fileri u borbi protiv podočnjaka: Sve što ste želeli da znate o ovoj proceduri

fileri protiv podočnjaka

Fileri za popunjavanje podočnjaka se često predlažu kao efikasan tretman za smanjenje istih. Ali da li je ova estetska procedura za svakoga? Prema mišljanju profesionalaca – nije. Da li usled stresa, mnogo vremena ispred ekrana, manjka sna ili genetike, tamni kolutovi ispod očiju nisu retka pojava. U najvećem procentu slučajeva, oni se samo pogoršavaju sa godinama. Ovo se dešava zato što područje ispod očiju gubi volumen kako starimo, čime postaje sve više udubljeno. Zato kao jedina procedura za nadokandu izgubljenog volumena postaje injekcija filera. U nastavku otkrivamo sve o ovoj proceduri.

Šta je tačno filer za regiju ispod očiju?

“Under eye filler “ popularno kozmetičko rešenje za borbu protiv umornog pogleda. U pitanju je nehirurška procedura koja podrazumeva pažljivo ubrziganu gelastu suptancu u specifičnu regiju ispod oka, koja na taj način nadoknađuje izgubljeni volumen, koji se dešava sa procesom starenja. Ova vrsta filera nije toliko različita od klasičnih hijaluronskih, s tim da se u predeo ispod oka aplicira razvodnjena verzija. Regularni fileri bi bili dosta primetni ispod veoma tanke kože podočnjaka, i pošto privlače vodu, kao rezultat bi se dobila natečenost. Zato su okoloočni fileri mekši i tečniji po konzistenciji.

fileri protiv podočnjaka

Kako filer za regiju ispod oka pomaže?

Hijaluronski fileri namenjeni ovoj regiji dodaju volumen tamo gde je on izgubljen. Sa starenjem, pošto gubimo volumen ispod oka, ova pojava stvara senke i kesice ispod očiju. Sa ovom praznininom, oči deluju umorno i starije. Zato su fileri ispod oka odlični za pacijente sa udubljenjima ispod oka i kesicama. Ipak, nisu pogodni kod otoka, jer mogu pogoršati ovo stanje. Ono za šta su ovi fileri dobi, to je i poboljšanje tamnih kolutova ispod očiju.

Koliko traju aplicirani fileri?

Prema mišljenju doktora estetske medicine, hijaluronski fileri u regiji ispod oka mogu trajati između 6 i 18 meseci, a prema iskustvima iz prakse, viđani su i primeri gde fileri stoje i do dve godine.

Povezano: Zamor filera – Šta se dešava kada preteramo sa ubrizgavanjem filera?

Da li je tretman bolan?

Kao i svi drugi tretmani koji uključuju injekcije, postoji određeni nivo neugodnosti. Filer ispod očiju je brzinska procedura. Pre tretmana, nanosi se anestetik u vidu vreme, a potom se aplicira kanula, koja će uneti filer na dublji nivo. Ovo može uzrokovati neugodnost. Kanulom se stvaraju 1-3 insertne tačke, nakon čega doktor ubrzigava filer, prema željenoj količini.

fileri protiv podočnjaka

Potencijalni rizici

Ovo je jednostavna procedura, ali i dalje nosi potencijalne rizike. Osim rizika od modrica, otoka i neželjene infekcija, glavni rizik je prevelika količina apliciranog materijala, koja odaje neprirodan izgled, potom površinsko injektiranje filera, koji ga čini vidljivim, ili postavka filera koji privlači vodu, što dovodi do otoka. U ekstremno retkim epizodama, nestručan lekar može aplicirati filer u venu, i to kada koristi iglu umesto kanule, što može dovesti do gubitka vida. Od velike je važnosti da pronađete kvalifikovanog i iskusnog stručnjaka, koji mora  poznavati sve znakove i simptome potencijalnih problema, anatomiju i deliti osećaj estetike sa vama.

Nega posle intervencije

Nemoje trenirati na dan tretmana. Posle tretmana, nedelju dana se ne preporučuje para, sauna, tretmani lica ili masaža.

fileri protiv podočnjaka

Pročitajte još i: 10 stvari koje vam niko neće reći o filerima, a važne su!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!