Fleke od samopotamnjivača: 8 načina da ih skinete sa kože

samopotamnjivač

S dolaskom pravih letnjih dana, većina nas želi da izgleda dobro u laganoj odeći, koja otkriva dosta kože. Zato mnoge od nas posežu za proizvodima za samotamnjenje: losionima, penama i kremama. To je brzinski i bezbedan način da dobijete preplanuo ten, bez štetnog izlaganja suncu. Ali, čest problem sa samopotamnjivačima je stvaranja fleka i ružnih mrlja na mestima na kojima ga nismo dobro razmazali.

Namazale ste omiljeni losion za samopotamnjivanje, i ujutru ste se probudile sa flekavim nogama ili rukama? Kako se ovaj proizvod ne skida lako, donosimo vam čak 8 različitih metoda za uklanjanje fleka od self-tanning proizvoda!

8 načina da ukonite fleke od samopotamnjivača

#1: Uradite piling tela

Nadamo se da ste pre nanošenja samopotamnjivača uradile kompletan piling tela, a ako niste – verovatno ćete dobiti neujednačenu boju. U tom slučaju, uz pomoć grubljeg pilinga uklonite boju. Možete i same napraviti piling od krupne morske soli i ulja, kojim ćete uz pomoć grube rukavice istrljati telo i ukloniti fleke i štrafte.

#2: Limunov sok

Ovo je verovatno najomiljeniji metod uklanjanje fleka od samopotamnjivača. Itrljate fleku ili štraftu uz pomoć tufera koji ste natopili limunovim sokom. Ovo je zgodan način da uklonite pojedinačne tufne illi linije koje se javljaju na svega par mesta.

Povezano: Značaj limuna i meda u lepoti

samopotamnjivač

#3: Belo vinsko sirće

Šta ne može da uradi belo binsko sirće? Može se koristiti u kuhinji, u beauty nezi kao i za čišćenje. Još jedna sjajna namena je uklanjanje fleka od samopotamnjivača. Istrljajte mrlju uz malo sirćeta, pustite ga da odstoji 10 minuta i potom ga isperite vodom.

#4: Soda bikarbona

Ovo je prosto i jednostavno. Napravite piling za telo od vode i sode bikarbone i istrljajte telo, kako biste uklonile narandžaste fleke.

#5: Baby ulje

Bebi ulje je sjajan metod kada morate da uklonite boju sa velikog dela kože. Nanesite bebi ulje na deo tela sa kojeg želite da uklonite samopotamnjivač i pustite ga da odstoji 10-15 minuta. Potom se istuširajte i sperite boju od samotamnjenja. Dodatni bonus: vaša koža će biti neverovatno mirisna i nežna!

Povezano: Osetljivost kože na sunčeve zrake i čemu služi beta-karoten?

samopotamnjivač

#6: Baby vlažne maramice

Neće vam sve bebi maramice uraditi posao, ali su mnogo mirisne i praktičnije rešenje za uklanjanje self-tanner boje od sirćeta ili acetona.

#7: Alkohol ili aceton

Ovi proizvodi mogu biti grubi na koži i isušiti je, zato predlažemo da ih koristite u malim količina, za male mrlje. Koristite ih na isti način kao što biste koristile sirće ili bebi ulje. Natrljajte na kožu, pustite da odstoji par minuta i isperite. Možete ih naneti na tufer i istrljati deo kože sa kojeg želite da uklonite boju.

#8: Pasta za zube

Budite sigurne da koristite pastu za izbeljivanje zuba, ako već primenjujete ovaj metod. Natrljajte pastu za zube na kožu, pustite da odstoji  i isperite boju od samopotamnjivača!

Pročitajte još i: Samotamnjenje bez fleka – moguće je!

error: Content is protected !!