Gelasti skincare proizvodi: Zašto su pravi izbor za masnu kožu i toplije vreme?

gelasti skincare proizvodi

Čistači lica, serumi, pa čak i okoloočni proizvodi koj imaju gelastu teksturu su u trendu poslednje vreme. Ove formule daju svež osećaj na koži i često su formulisane sa sastojcima za hidrataciju, poput hijaluronske kiseline, aloe vere, ceramida i kiselina. Gelasti skincare proizvodi će prijati svakom tipu kože, a posebno kombinovanoj i mešovitoj, ali i normalnoj, tokom letnjih vrućina. U nastavku vam otkrivamo sve o gelastoj skincare nezi kože!

Šta je tačno gelasta nega kože?

Gelasti skincare proizvodi često sadrže humektanse i lagane emolijente da hidriraju kožu. Zbog svojih laganih sastojaka, gelasti skincare proizvodi su pogodniji za masniju kožu i nisu komedogeni. Ako osetite da se gelasti serumi upiju brzo, a vaša koža i dalje bude suva pod prstima, možete naneti masniju i bogatiju kremu preko.

Povezano: Gelasta kozmetika je IN – upoznajte “jelly beauty” trend

Gel čistač lica

Gelaste umivalice su odlične za uklanjanje viška masnoće i nečistoće sa kože, bez remećenja prirodne barijere kože. Ovi proizvodi su infuzirani čisto sastojcima poput ceramida, niacinamida, salicilne kiseline, kako bi dubinski hidrirali i hranili kožu lica.

gelasti skincare proizvodi

Gelasti tonik

Ovaj tip proizvoda spada u gušće tonike, koji momentalno hidriraju kožu lica, a obično se nanose prstima. Utapkavaju se i hidrirau kožu više nego klasični tečni tonici.

Gelasti antirid

Ovaj tip kreme za okolooočnu regiju je najbolje držati u frižideru, kako biste dobili i efekat hlađenja ujedno. Gelaste antirid kreme su najpogodnije za mlađu kožu, jer lagano hidriraju, bez otežavanja.

Gelaste kreme

Gel-krema je tip proizvoda koji je najbolje koristiti leti, jer ne maste kožu, a pružaju obilje hidratacije. Gelaste kreme su idealne za kombinovanu i masnu kožu, i kao takve čine odličnu podlogu za šminkanje.

Pročitajte još i: Zašto vaša krema za lice ne hidrira dovoljno?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!