TikTok trend: “Oil Gritting” tehnika uklanjanja mitisera uljem

oil gritting

Ako biste pitali baš svaku ženu u vašem okruženju, koji skincare problem bi volela da reši za samo 15 minuta, verujemo da bi većina odgovorila – mitiseri. Stoga nije ni čudo što je tzv. “Oil Gritting” tehnika postala preko noći viralna na TikTok platformi, jer obećava uklanjanje mitisera za 5-15 minuta, uz pomoć ulja za čišćenje lica. Kako ova tehnika funkcioniše – saznajte u nastavku teksta.

Šta je “Oil Gritting” tehnika?

Ova neobična tehnika uklanjanja mitisera zasniva se na vrlo jednostavnom koraku – nanošenju ulja za čišćenje lica, koje potom masirate vrlo dugo, čak 5-15 minuta. Sebacealni filamenti, koji čine one sitne tačkice na nosu će ispasti iz kože, a vi ćete imati super glatku površinu i teksturu kože. Ova tehnika se zasniva na ideji na ulje rastvara ulje, i izvlači ga iz pora na površinu.

Povezano – Saznajte sve o sebacealnim filamentima

Prema TikTok kreatorima, dokaz za to su sitne čestice koje će završiti na vašim prstima, kao rezultat oil gritting metode. To su zapravo sebacealni filamenti koje ste uspešno uklonili. Rezultat zvuči previše dobro – čista, koža bez mitisera, koja liči na smooth Instagram filter.

@preetyfaceco Tips get rid of sebaceous filament #oilgritting #sebaceousfilament #blackheads ♬ original sound – Pdfmap

Šta dermatolozi kažu za “Oil Gritting” tehniku?

Prema mišljenju eksperata, ova tehnika ipak zvuči previše dobro da bi bila istinita. Oni tvrde da će ulje ukloniti višak masnoće sa kože, ali da ulje ne može da prodre dublje unutar lojnih žlezda. A te sitne čestice koje osećate pod prstima su zapravo male gromuljice odumrle kože, koje biste svakako skinuli sa njene površine, da kožu trljate bilo kojim čistačem 15 minuta.

“Oil Gritting” tehnika može pomoći kod eksfolijacije, time možete ukloniti dubinske nečistoće sa lica i šminku, ali na žalost uklanjanje sebacealnih filamenata nije moguće za dugoročnije rezultate.

Da da li da ipak probate ovu tehniku?

Iako nećete izvuči sadržaj mitisera iz pora, ova tehnika čišćenja kože je korisna za masiranje lica, jer ćete osećati da vam je lice oblikovanije, a uz to, blaga eksfolijacija je uvek plus. Ovo može postati lepa self-care praksa, posebno ako je kombinujete sa gua-sha masažerom.

@hygr.my Trying the viral oil gritting for blackheads!! 🤮 Have you tried it before? #oilgritting #blackheadsremoval #blackhead ♬ original sound – HYGR

Na šta treba da pazite?

Ako imate osetljivu ili kožu sklonu aknama, “Oil Gritting” tehnika možda nije za vas. Budite pažljivi tokom masiranja lica, jer možete stvoriti iritaciju. Ako imate izabalansiranu kožu i ne osećate puno osetljivosti, onda nećete naštetiti koži, sve dok ste nežni prema njoj.

Neki TikTok korisnici koriste za ovu tehniku kuhinjska ulja, poput maslinovog ulja. Dermatolozi upozoravaju protiv ove prakse, jer mogu zapušiti pore. Zato je preporučljivo koristite ulja namenjena licu, poput ulja za čišćenje, koja sadrže skvalan, žuti noćurak, ulje jojobe, suncokreta itd. Ona su nekomedogena i funkcionišu na svim tipovima kože.

Pročitajte još i – Napravite same ulje za čišćenje lica, prirodno a efikasno

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!