Otkrivamo: Da li serumi za rast trepavica zaista “rade”?

serumi za rast trepavica

Kada imate kratke trepavice, sve o čemu možete da maštate jesu dugačke trepavice, ali bez maskare. Stoga je koncept seruma za rast trepavica uzbudljiv, ali sigurno ste se zapitali da li je ovaj tip proizvoda zaista daje rezultate, ili je to samo još jedan od marketinških trikova. Dobre vesti su te da ovi serumi zaista rade – ali efekti nisu uvek jednostavni, direktni ili garantovani. Efektivnost seruma varira od osobe do osobe i od brenda do brenda. Zato vam u nastavku donosimo sve o ovom popularnom beauty proizvodu.

Serumi za rast trepavica – Da li su efikasni?

Serumi za trepavice i ostali tipovi tretmanskih maskara obećavaju zdravije i punije trepavice, koristeći više različitih sastojaka koji hrane i podstiču rast i gustinu dlačica. Oni se generalno nanose uz koren trepavice ili na cele trepavice. Neke osobe mogu primetiti rast trepavica i poboljšanje njihove gustine, nakon konstantne upotrebe ovog preparata. S druge strane, drugi mogu videti male ili skoro nikakve rezultate. Ono što je ključno jeste da podesite očekivanja, jer rezultati mogu zahtevati više nedelja do više meseci, kako bi bili očiti.

serumi za rast trepavica

Mnogi serumi za trepavice sadrže ricinusovo ulje, koje hidrira trepavice i povećava protok krvi do njihovog korena, čime dlačice prebacuje iz face odmora u fazu rasta. Potom, jedan od čestih sastojaka je arganovo ulje, koje je bogato linoleinskom kiselinom koja oblaže i hidrira trepavice, tu su i peptidi, koji stimulišu rast u folikulu, keratin, prirorodni protein, koji ojačava dldačice. Česti sastojci su i natrijum-hijaluronat, koji deluje kao humektans, zaključavajući vlagu unutar dlačice, kao i biotin, pantenol i drugi vitamini koji podstiču rast dlačica.

Povezano – Lažna nadogradnja trepavica – isprobajte ovaj trik sa vatom

Serumi za rast trepavica na recept

Postoje i serumi za rast trepavica, koji se dobijaju na recept, jer sadrže aktivne farmaceutske sastojke, koji imaju klinička istraživanja iza sebe. Ovakvi preparati su posebno popularni u Sjedinjenim Američkih državama. Jedan od najpopularnijih proizvoda ove vrste jeste serum za trepavice brenda Latisse. Međutim, ovaj tip proizvod nosi veći rizik od neželjenih efekata, kao na primer, crvene i iritirane oči.

Zbog sastojaka, lako dostupni serumi za trepavice nisu toliko efikasni kao formule na recept, jer sadrže manje moćne sastojke, ali i dalje pružaju prednosti za zdravlje i izgled trepavica.

serumi za rast trepavica

Kako da izvučete maksimum iz vašeg seruma za trepavice?

Bilo da ste kupili serum iz drogerije ili onaj na recept, dermatolozi uvek savetuju da najpre obavite patch-test. Svaki serum može uzrokovati alergijsku reakciju, tako da bi zaista trebalo da malo seruma isprobate na koži ruke 24-48 h pre upotrebe. Ako patch test prođe dobro, imajte na umu da je doslednost ključ uspeha. Najveći broj ovih seruma mora da se nanosi svakodnevno, prateći uputstvo sa pakovanja. Imajte na umu i da, ako prestanete sa korišćenjem seruma, i rezultati će nažalost izostati.

Povezano – Opadanje trepavica – Uzroci i kako da rešite ovaj problem?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!