Kako da nanesete različite tipove maski za lice poput profesionalca?

Nije tajna da su maske za negu kože ultimativni oblik nege o sebi. Kad god se osećate kao da niste svoji, umorni ili pod stresom, samo zgrabite masku za lice i momentalno ćete se bolje osećati. Ali umesto da je samo razmažete prstima, možete izdići vaše SPA iskustvo kod kuće na isti način kako to rade kozmetičari i estetičari. Kako biste izvukli maksimum iz vaših maski za lice, u nastavku vam otkrivamo mini tajne estetičara za njihovo najbolje nanošenje.

Kako se najbolje nanose različiti tipovi maski?

#1: Sheet maske

Za sve vas koji ne volite da umačete prste u teglice sa maskom, sheet maske su odlična opcija bez nereda. Jednostavno, skinite zaštitnu foliiju, nanesite je na čistu kožu i bacite posle 15-20 minuta, u zavisnosti od maske. Za dodani osećaj hlađenja, masku držite 15 minuta u frižideru pre upotrebe.

#2: Gel maske

Maske sa gel teksturom su posebno dobre za osetljivu kožu, zbog svojih rashlađujućih i hidrirajućih osobina. Iako je možete naneti direktno na kožu, estetičari predlažu da blago zagrejete gel masku u rukama. Špatulicom izvadite količinu maske u veličini jednog novčića i nanesite je na lice špatulicom, četkom ili prstima.

#3: Glinene maske

Estetičari predlažu da glinene maske “ugrejete” na sobnoj temperaturi, kako bi koža imala osećaj dubinskog čišćenja. Koristite četku za nanošenje maske, za preciznu aplikaciju i izbegavajte predeo oko očiju i usana.

Povezano: Maske za lice od gline – sve što treba da znate!

#4: Noćne maske

Slične su noćnim kremama, i hidriraju i hrane kožu preko noći, kako biste ujutru bile svežeg tena. Kada završite noćnu rutinu, kao poslednji korak, nanesite na lice deblji slojo noćne kreme, koristeći prste ili četku za lice. Ostavite masku preko noći i ujutru se umijte i očistite lice. Za dodatni efekat umirivanja, masku držite u frižideru i nanesite je tako rashlađenu na regiju vrata i lica.

#5: Alginatne 2-komponentne maske

Za potpuni SPA ugođaj kod kuće, isprobajte alginatne maske. Kod njih dobijate kesicu alginatnog praha, koji se meša sa odgovarajućom količinom destilovane vode. Ova smesa se muti kašikom ili špatulom, dok se ne dobije gušća kremasta tekstura, koja se potom četkom ili špatulom nanosi na lice. Pošto se ove maske brzo suše, potrebno je da je brzo nanosite na lice. Posle 20 minuta, ona se stegne na licu i pretvori u gumenastu teksturu, tako da masku možete jednostavno oljuštiti sa lica.

Mi vam predlažemo Skinology Hydro Force alginatnu masku za lice.

Pročitajte još i: Kada je idealno vreme da nanesete masku za lice?

error: Content is protected !!